Pazartesi, 13 Şubat 2012 08:47

Özbalta; "Gerçekleşmesi için herkes çalışmalı"

Bu Öğeyi Derecelendir
(1 vote)

(ÖZEL HABER)  Ferrahevler Mahallesi’nin girişindeki 10 dönümlük alana yapılması için yeni bir proje daha çizildi. Eğer bu proje yaşama geçirilirse hem mahalle için vitrin olabilecek bir tesis yaratılmış olacak hem de mahallenin gençleri çok amaçlı bir spor ve sosyal tesise kavuşacak.

Yıllar önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Sarıyer Belediyesi’ne spor tesisi yapılması için devredilen araziyi uzun süreden beri Ferahevler Spor Kulübü kullanıyor. Buraya spor tesisi yapılması için de AKP’li Yusuf Tülün zamanında Teknik Başkan Yardımcısı olan Ali Usta tarafından bir proje çizdirildi. Ancak geçtiğimiz günlerde, İBB Meclisi’nde CHP’lilerin karşı çıktığı bir kararla arazi yeşil alan olarak tescil edildi. Çizilen proje de iptal edildi. Fakat şu an İBB Mesken Müdürü olan Ali Usta tarafından alınan karara uygun olarak yeni bir proje daha yapıldı.

Buna göre 10 dönümlük araziye büyük bina inşa edilemeyecek ancak spor ve sosyal amaçlı kullanılmak üzere prefabrik ya da ahşap binalar, halı saha, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahası ile otopark ve kafeler olabilecek. Böylece başta mahallenin gençleri olmak üzere, insanların spor yapıp, dinlenme alanı olarak kullanabileceği büyük bir tesis yaratılmış olacak.

ferah3MAHALLE SAKİNLERİNİN HAYALİ

Sarıyer’in merkezi olma yolunda hızla ilerleyen, Kaymakamlığın da buraya taşınmasından sonra sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda gelişme göstermeye başlayan Ferahevler'e böyle bir tesisin yapılması ise Ferahevler Spor Kulübü için de birçok anlamda kazanç sağlayacak. Hem kulübün sporcularının kullanabileceği saha ve sosyal alanlar olacak hem de kafe ve otopark gibi işletmeleri kullanarak ekonomik kazanç elde edebilecek. Kulübün Başkanlığını yürüten Ak Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Cemil Özbalta’nın en büyük hayali de bu tesisin bir an önce yapılması. Özbalta bunun için gece gündüz dua ederken, hem kendi partisinden hem de CHP’li Sarıyer Belediyesi yönetiminden destek bekliyor. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in İBB ile işbirliğine gittiği takdirde buraya yapılacak projenin kısa zamanda yaşama geçirileceğini söyleyen Özbalta, “Bu projeyi Sarıyer’e kazandırmak için herkes çaba harcamalı. Özellikle de CHP’lilerin destek vermesi gerekir. Sarıyer Belediyesi’nin kasasından beş kuruş para çıkmadan İBB bu projeyi yapar. Ancak işbirliğine gidilmesi gerek. Çünkü bu proje Ferahevler’e gönül vermiş her vatandaşın rüyasıdır. Maliyeti de 5-6 milyon TL’yi geçmez” dedi.

Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili görüşünü almak üzere Ferahevler’de bir araya geldiğimiz Cemil Özbalta, başkanı olduğu kulübün futbol takımının oyun sahası olarak kullandığı alanda kale direğinin altına geçip, kollarını iki yana açtı ve “Allahım sen büyüksün, ne dersen o olur, kullarına da yerine getirmek düşer” dedi.

(Tuncay DAĞLI)

Yorum Ekle


banner1_580_135
sariyer_rehberi