Türkiye Gezginler Kulübü ile Sarıyer Belediyesi işbirliği yapıp, İstinye Park’ta ‘Yol Çağrısı’ adlı bir fotoğraf sergisi açtı.
Ara Güler, Coşkun Aral, Nasuh Mahruki, İzzet Kehribar, Gültekin Çizgen gibi gezgin sanatçıların eserlerinin bulunduğu serginin açılışını Belediye Başkanı Şükrü Genç’le birlikte yapan derneğin kurucu Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, “Amacımız insanları yola çıkmaya, dünyayı dolaşmaya teşvik etmekti. Bu sergiyi de bu nedenle açtık” dedi.
PROF. DR. KURAL: “GEZMEYİ SEVENLERİN DERNEĞİYİZ”
13 yıl önce bir grup arkadaşı ile birlikte kurduğu derneğe üye olan çok sayıda tanınmış sanatçı, bilim insanı, iş adamı, siyasetçi ve gezip görmeyi seven kişi bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Kural, “Bu sergiyi daha önce de birçok yerde açtık. 60’a yakın üyemize ait olan 400 eserden seçtiklerimizi insanlar görsün ve yola çıksınlar istedik. Derneğimiz kendi alanında bir numaraya yükseldi. Bu yıl da değişik ülkelere 7 kez gidip, gezdik, gördüklerimizi kaydettik. Biz bir zenginler kulübü değiliz. Bizim kalbimiz zengin. Seyahat etmeyi seviyoruz. Her sabah başka bir coğrafyada uyanmak hoşumuza gidiyor. İstinye Park gibi alışveriş merkezlerinde sergi açmak pek bize uymasa da belki buraya alışveriş için gelenler de böyle bir kültürel etkinliğe biraz zaman ayırır diye düşündük” dedi.
BAŞKAN GENÇ: “GİDEMEDİĞİNİZ YERLERİ GÖRÜN İSTEDİK”
İstinye Park’ta fotoğraf sergisi açarak daha geniş kitlelere kültürel etkinlikleri götürmeyi amaçladıklarını belirten Belediye Başkanı Şükrü Genç ise, Prof. Dr. Orhan Kural’ın çevreci çalışmalarından övgüyle söz ederek, “Orhan Kural hocamın konferansları sayesinde özellikle kenar mahallerde yaşayan insanlarımızın bilinç düzeyi yükseldi, çevrecilik konusunda inanılmaz bir geri dönüşüm oldu. Bu sergiyi de insanlarımız gidip göremedikleri yerlerin fotoğrafını görsünler diye açtık. Gerçekten gezip, görmek ve fotoğraflamak özel ve güzel bir çalışma” diye konuştu.
20 Ocak’a kadar sürecek olan İstinye Park’taki sergi çok sayıda vatandaş tarafından gezildi. Sarıyer Belediyesi’nin değişik mekan ve semtlerde bunun gibi sergiler ve etkinlikler düzenlemesinin Sarıyer’de yaşayanların kaynaşmasında olumlu etken olacağı ifade edildi.


