İstanbul'da etkili olan sağanak yağışın ardından Sarıyer'de birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı.  Sarıyer Belediyesi ekiplerinin müdahalede yetersiz kaldığı su baskınlarında bir kadın boğulmaktan çevredeki vatandaşlar tarafından son anda kurtarıldı. Baltalimanı Hisarüstü Caddesi Viyadüğü'nde mazgalların tıkanması nedeniyle oluşan su birikintisinde araçlar yolda kaldı. Nuripaşa Caddesi'nin ise boydan boya çökmesine neden oldu. Adeta ortadan ikiye ayrılan cadde, bir otomobili yutarken şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

İstanbul’da etkili olan şiddetli yağış en çok Sarıyer’i vurdu. İlçede ev ve iş yerlerini su bastı, araçlar yolda kaldı, yollar ikiye ayrıldı, mahsur kalan vatandaşlar güçlükle kurtarıldı. İşte korkunç akşamın detayları…
SEL SULARINDA CAN PAZARI

Sarıyer'de gün boyu yağan ancak akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak yağışla birlikte su basan iş yerinde mahsur kalan bir kadın boğulmaktan son anda kurtarıldı. Çevredeki vatandaşlar sular altında kalan iş yerinin camlarını kırarak kadını kurtardı. Talihsiz kadın daha sonra hastaneye kaldırılırken yaşanan can pazarı saniye saniye kameralara yansıdı.
YARILAN CADDE OTOMOBİLİ YUTTU

Şiddetli yağmur nedeniyle, bir süredir kanalizasyon çalışması devam eden Nuripaşa Caddesi adeta ortadan ikiye ayrıldı. Boydan boya yarılan cadde bir otomobili yutarken, caddenin kısımlarında ise belediye otobüsleri ve bir arazi aracı da mahsur kaldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Ortadan ikiye ayrılan caddede oluşan derin yarıktan akan yağmur suları caddeyi adeta dereye çevirdi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ve polis ekipleri çalışmalarını sürdürürken, korkunç tabloyu görüp şaşkına dönen vatandaşların çökme yaşanan caddeyi ve caddenin yuttuğu otomobili görüntülemesi dikkat çekti. Vatandaşlar, oluşan yarığın çevresinden yürümeye devam etti.
BALTALİMANI’NDA ARAÇLAR YOLDA KALDI

Baltalimanı Hisarüstü Caddesi Viyadüğü'nde mazgalların tıkanması nedeniyle oluşan su birikintisinde araçlar yolda kaldı. Belediye ekipleri tarafından vidanjörlerle biriken su tahliye edilirken, ekipler tıkanan mazgalları temizledi.  Sarıyer Karanfil Sokak'ta ise tıkanan mazgallar nedeniyle yolda su birikintileri oluştu araçlar yolda kaldı, bazı evlere ise su bastı.
METREKAREYE 120 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ

Öte yandan Sarıyer ve çevresinde etkili olan şiddetli yağışa ilgili Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM) açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada metrekareye 122 kilogram yağış düştüğü kaydedildi. Açıklamada, “Dün saat 15.00 sıralarında başlayan kuvvetli sağanak yağış; Kilyos, Sarıyer, Beykoz gibi İstanbul'un kuzey bölgelerini etkisi altına almıştır. Yağış, özellikle boğaz çevresinde 25-90 dakikalık sürelerde etkili olmuştur.  Meteoroloji Genel Müdürlüğüne (MGM) ait Kilyos AWOS istasyonundan kaydedilen verilere göre yaklaşık 1.5 saatlik süre içerisinde toplamda metrekareye 122 kg yağış kaydedilmiştir. Yağışla birlikte poyraz yönünden kuvvetlice, aralıklarla fırtına şeklinde esen rüzgar hava sıcaklıklarının da 18 derecelere kadar gerilemesine neden olmuştur. Yağışlar Kilyos,  Sarıyer, Şişli bölgelerinde etkili olmuştur” denildi.
“YAĞIŞLAR PAZAR GÜNÜNE KADAR DEVAM EDECEK”

Yağışla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi  İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım, İSTAÇ, Park Bahçeler,  Zabıta, AFAD ve Karayolları ekiplerinin su baskını ve göllenmelere müdahale ettiği belirtilen açıklamada, “Şiddetli yağış nedeniyle FSM karayolu (iki yönlü) ve bağlantı yolları ile  Sarıyer sahil yolu ve  Baltalimanı Çayırbaşı caddelerinde ulaşımında kısa sürelerle aksamalar yaşanmıştır. Yağışın 1 saat içerisinde kuvvetini yitirmesi ve hafif şekilde Pazar sabah saatlerine kadar il genelinde devam etmesi bekleniyor" ifadelerine yer verildi.