Bir süredir akciğer kanseriyle mücadele eden usta müzisyen Attila Özdemiroğlu, tedavi gördüğü hastanede 73 yaşında hayata gözlerini yumdu.


Türk müziğinin ünlü ismi  Attila Özdemiroğlu, akciğer kanseri teşhisiyle tedavi gördüğü Gayrettepe'deki Florence Nightingale Hastanesi'nde 73 yaşında yaşamını yitirdi. Özdemiroğlu'nun ölümü sanat dünyasını yasa boğdu.

Hastaneden İlk Açıklama


Attila Özdemiroğlu geçtiğimiz pazar günü kaldırıldığı Florence Nightingale Hastanesi'nde bu sabah hayatını kaybetti. Hastane adına yazılı bir basın açıklaması yapan Dr. Okan Özçeker açıklamada şunları söyledi: "Ünlü söz yazarı ve bestekar sayın Mehmet  Attila Özdemiroğlu, 2014 yılından beri yakalandığı akciğer kanseri nedeniyle hastanemiz yoğun bakım ünitesinde tedavi görmekteyken çoklu organ yetmezliğiyle doktorlarımızın yaptığı tüm tıbbi müdahalelere rağmen, 20.04.2016 tarihinde saat 09.30 'da hayatını kaybetmiştir.

"Aile Sözlü Açıklamayı Kabul Etmedi"


Özdemiroğlu ailesinin sözlü basın açıklaması yapılmasını kabul etmemesi hassasiyetiyle yazılı basın bildirisi uygun görülmüştür."

"Mekanın Cennet Olsun"


Acı haberi sosyal medya hesabından paylaşan  Aykut Gürel, "Hocam, ağabeyim, tanıdığım en zarif insan Atilla Özdemiroğlu. Mekanın cennet olsun. çok üzgünüm." dedi.

Ferhat Göçer: Çok Üzgünüm


Ferhat Göçer de üzüntüsünü soyal medya hesabından, "Değerli müzik adamı... Üstadım, ağabeyim #atillaözdemiroğlu vefat etti.... Çok üzgünüm ... Allah'tan rahmet diliyorum... Başımız sağolsun" sözleriyle dile getirdi.

ATTİLA ÖZDEMİROĞLU KİMDİR?


Attila Özdemiroğlu 5 Ocak 1943 tarihinde  Ankara'da doğdu. Genç yaşta müziğe ilgi duymaya başladı. Çeşitli müzik aletlerini çocuk yaştayken çalmayı öğrendi ve okulda ( Ankara Atatürk Lisesi'nde öğrenciyken) müzik etkinliklerine katıldı. 1966 yılında Durul Gence 5 orkestrasına girdi ve bundan sonra çeşitli orkestralarda görev aldı. Besteci ve aranjör olarak çeşitli eserlere imza attı.  Ajda Pekkan, Nilüfer,  Kayahan,  Sezen Aksu,  Onno Tunç, Uzay Heparı gibi isimlerle çalıştı. Film müzikleri de yapan sanatçı, yedi adet Altın Portakal Ödülü'nün sahibidir. Evli ve dört çocuk babasıdır.