Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma açıldığı öne sürülen Reşitpaşa’daki Tuncay Artun Okulu ile ilgili iddialara jet yanıt geldi. Okuldaki spor salonu ve çatı katındaki bölümü kiralayan özel spor okulunun yetkilisi Cenk Ertaul, Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na açıklamalarda bulunarak, iddialara yanıt verdi.

Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma açıldığı iddia edilen Tuncay Artun Okulu ile ilgili haberlere, söz konusu bölümleri kiralayan Olimpik 2023 Spor Okulları yetkilisi Cenk Ertaul’dan cevap geldi. Tuncay Artun Okulu ile başlattıkları süreci gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na anlatan Ertaul, “Biz 2010 yılında kurulmuş bir spor kulübüyüz. Ritmik jimnastik ve buz pateni branşlarında faaliyet gösteriyoruz. Jimnastik branşındaki çalışmalarımızı uzun yıllardır Sarıyer bölgesinde devam ediyoruz. Her zaman bir salon sıkıntımız vardı. İhtiyacımız dolayısıyla Tuncay Artun Okulu ile irtibat kurduk. Orada küçük bir salon vardı. 3 sene boyunca o salonu kullandık. Tabii geçen süre boyunca gruplarımız kalabalıklaşınca büyük bir salona ihtiyaç duymaya başladık” dedi.
ERTAUL: SPOR SALONUNU BUGÜNKÜ HALİNE BİZ GETİRDİK

Okulda büyük bir salon olduğunu ancak, kullanılamaz vaziyette olduğunu dile getiren Cenk Ertaul, “Okulun büyük salonunun durumu malumdu. Atıl durumda, çatısı akıyordu. Soyunma odalarının bütün camları kırıktı. Eski okul müdürü Ömer Bölük Bey ile konuştuk. Çocuklar haliyle salonu kullanamıyormuş, kışları soğuk oluyormuş, çatısı akıyormuş, lağım suyu basıyormuş. Biz de ‘Hem okula bir katkımız olsun hem de sözleşme yaparak faaliyetlerimiz burada gerçekleştirelim’ dedik. Önerimiz okul yönetimi ve okul aile birliği tarafından kabul edildi. 80 bin liraya yakın bir harcama yaparak spor salonunu bugünkü haline getirdik” diye konuştu.
“ÖĞRETMEN VE AİLELER ÇOK MEMNUN OLDU”

Ertaul, okul ile aralarındaki sözleşmeye Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün nasıl dahil olduğunu anlatarak, şunları söyledi: “Milli Eğitim Bakanlığının yeni eğitim-öğretim yılı başında talimat değişikliği oldu. Buna göre kiralamalarda istenen okul yönetimi ve okul aile birliği onayının yanında ilçe milli eğitim müdürlüğünün de onayı gerekir denildi. Karar dolayısıyla Eski Müdür Ömer Bey emekli olmadan önce, sözleşmemizi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yolladı. Eski Müdür Ömer Bey’in yerine gelen Müdüre Hanım Canan Atakur, okula aile birliği, öğretmenler, veliler salonun değişimini görünce çok memnun oldular. Biz de büyük mutluluk duyduk. Öğrenciler okul saatlerinde salonu kullanmaya başladılar. Biz çocuklar için spor salonuna minderler ve çeşitli eğitim materyalleri aldık. Yıllar sonra beden eğitimi dersleri orada yapılmaya başladı.”
ERTAUL: “MÜDÜR BEY BİZİ DİNLEMEK İSTEMEDİ”

Uygulama bu şekilde devam ederken Okul Müdüresi Canan Atakur’un daveti üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, okula bir ziyaret gerçekleştirdi. Canan Hanımın talebiyle ben de katıldım” diyen Cenk Ertaul, İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından nahoş bir durumla karşılaştıklarını iddia etti. Ertaul iddialarını şöyle sürdürdü: “Müdür Bey, bizi dinlemek istemedi. Konuşmalarımıza cevap vermedi. Müdüre hanımın odasındaki toplantıya alınmadık. Baktık ki kendisiyle diyalog kurmak mümkün değil, İstanbul Milli Eğitim Müdürümüz Ömer Faruk Yelkenci’den randevu aldık. Durumu arz ettik. Kendisi de özel kalemine talimat vererek, bir araştırma yapılmasını istedi. Salonun durumuyla ilgili bilgi almak için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sorunca, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldığını düşünüyoruz.”
“SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ OLARAK YAPIYORUZ”

Olimpik 2023 Spor Okulları olarak, Tuncay Artun Okulu öğrencilerinin spor salonunu kullanırken ihtiyaç duydukları tüm malzemeleri karşıladıklarını belirten Cenk Ertaul, “Ayrıca okul öğretmenleri ve personelinin çocuklarına ücretsiz eğitim veriyoruz. Ben, Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Branş Sorumlusuyum. Bizim asıl işimiz tesis almak, işletmek, buralardan para kazanmak değil. Sürekli yurt dışına gidiyorum. Buz pisti işlerimiz var, ayrıca tesisler üreten bir firmamız var. Bizim spor salonunda, 4-15 yaş arası 123 kursiyerimiz eğitim görüyor. Biz bu işi amatör spor kulübümüzün bünyesinde sosyal sorumluluk projesi olarak yapıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.