Daha önce de defalarca gündeme getirdiğimiz ve yetkililerce önlem alınmayan 3.Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde çalışan hafriyat kamyonlarının geçiş güzergahı olan Gümüşdere’de tehlike saçmaya devam ediyor. Gerektiğinden fazla hız yapan ve yük taşıyan kamyonların geçişi sırasında ise hiçbir önlem alınmaması tepki çekiyor.


Tarım arazisinin imara açılmak istenmesiyle sürekli gündeme gelen Gümüşdere’de 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında hafriyat çalışması sürüden kamyonlar tehlike saçıyor. Gümüşdere’de günde yaklaşık 500 tane tır ve hafriyat kamyonu geçerken, araçların geçiş sırasında hiçbir önlem almaması da tepkiye neden oldu. Mahallesi içinde geçen yolun dar olması ve kaldırımların olmayışı araçların geçişi sırasında kaza riskini arttırıyor.

Mahalle Sakinleri Durumdan Rahatsız


Ayrıca hafriyat kamyonlarının geçiş sırasında yola döktüğü toprak benzeri maddeler mahalle merkezinde ve yolarına savrularak mahalleyi toz duman içinde bırakıyor. Özellikle yaz aylarında yağışın olmaması mahalledeki tozu artırıyor. Toz nedeniyle mahalleli ise camların açamıyor. Aşırı sıcaklardan bunalan mahalle sakinleri, evlerinin camlarını açtıklarında ise toz bulutuyla karşılaşıyorlar. Toz ve kirli hava yüzünde camlarını açamayacak duruma gelen mahalle sakinleri gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.