Sarıyer Tarabya'da eski eşinin evinin penceresinden düşüp öldüğü iddia edilen Gülay Yaşar'ın, eski eşi olan Muhittin Özücoşkun'un yargılanması yeniden başladı. Dosya Uzlaştırma Bürosu'na gönderilmişti.

Duruşma, İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başladı. Duruşmaya, Özücoşkun'la birlikte, ölen Yaşar'ın annesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları katıldı. Özücoşkun hakkında daha önce verilen 6 yıl hapis cezası, Yargıtay tarafından bozulmuştu. Ardından da Yargıtay'ın ilamı doğrultusunda dosyanın bu sefer de Uzlaştırma Bürosu'na gönderilmesine karar verilmişti. Özücoşkun, savunmasında olaydan dolayı üzgün olduğunu belirtip, bozma ilamına göre işlem yapılmasını istedi. Aile avukatı ise ailenin uzlaşmak istemediğini belirtti. Avukat, yargı sürecinde yaşamını yitiren baba Duran Yaşar'a ait veraset belgesinin de mahkemeye sunulacağını belirtti.

OLAYIN GEÇMİŞİ


Gülay Yaşar, eski eşi Özücoşkun'un kendisini tehdit ettiği iddiası ile 2011 yılında koruma talebinde bulunmuştu. Başvurudan 40 gün sonra ise Özücoşkun'un Tarabya'da bulunan evin penceresinden düşerek, yaşamını yitirmişti. Bunun üzerine de baba Yaşar, eski damadıyla ilgili kasıtlı olarak adam öldürme suçundan, suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılık ise, eski damat hakkında takipsizlik kararı vermişti. Bu karara itiraz edilmiş ancak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı da itirazı redddetmiş, Yaşar'ın intihar ettiğine hükmedilmişti. Yaşar tarafından daha önce tehdit ve hakaretten açılan iddianameyi ise o dönemde İstanbul 29. Sulh Ceza Mahkemesi kabul etmişti. Mahkeme de yargılama sonunda, Özücoşkun'u 6 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.