215 Haziran, 2015 tarihinde Zekeriyaköy Çarşı yakınında Akbank sokağı üzerinde hizmet vermeye başlayan, kas güçlendirme sektöründe bir dünya markası olan SuperSlow Zone, bölge sakinlerine SuperSlow yöntemini tanıtmak için 2 seans ücretsiz hediye ediyor.


Zekeriyaköy şube ortakları Ömer Sözütek ve Ayşen Sözütek ile yaptığımız söyleşide Sözütek çifti gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamada,“Yapılan araştırmalar gösteriyor ki 30 ile 50 yaşları arasında bir yetişkin her yıl 200-250 gram arası bir kas kaybına uğruyor. Kas kaybı başta kemik erimesi olmak üzere, fiziksel görünümde deformasyona, eklem ağrılarına ve şişmanlığa yol açıyor. Bunun engellenmesi için sıkı bir egzersize ihtiyaç duyuluyor” denildi.

SuperSlow ZONE Zekeriyaköy’de 3 ay önce hizmet vermeye başladı. Sarıyerlilere sağlıklı yaşamın kapılarını açmayı hedefleyen kurumun sağlık hizmetlerini Ömer Sözütek ve Ayşen Sözütek ile konuştuk. Sorularımıza büyük bir içtenlikle yanıt veren işletme sahipleri SuperSlow ZONE’nin Sarıyer’e değer katacağını söyledi.  Spor ve sağlığın akademik düzeyine ve bilimsel yöntemine dair merak edilen tüm detayların mevcut olduğu röportajın detayları şu şekilde;

SuperSlow ZONE nedir?


80’li yıllarda Florida Üniversitesi'nde kemik erimesini önlemeye yönelik çalışmalar esnasında geliştirilmiş ve etkinliği kanıtlanmış kişiye özel uygulanan, çok farklı, güvenli bir egzersiz programıdır. SuperSlow haftada bir ya da iki kez, Amerika’da özel üretilmiş son teknoloji ürünü cihazlarda, her seferinde IACET sertifikalı uzman eğitmenler gözetiminde, hoplamadan, zıplamadan, terlemeden, günlük giysilerinizle yapılan 20 dakikalık egzersiz seansları ile kasları güçlendirmeyi, 30’lu yaşlardan itibaren başlayan kas kaybından kaynaklanan bel, sırt, boyun, diz, dirsek vb ağrıları, kifoz, skolyoz gibi duruş bozukluklarını gidermeyi, aynı zamanda da incelmeyi sağlıyor.

5Bu yöntemin diğer kas güçlendirme yöntemlerinden farkı nedir?


Bilinçsizce ve kontrolsüzce yapılan sporlar yaşanan sakatlıkların ve deformitelerin en önemli nedenidir. SuperSlow ZONE’da haftada yalnızca bir veya iki kez 20 dakikalık yoğun ve etkin bir programla yapılan egzersizler alternatif yöntemlerle ulaşabileceğinizin üzerinde sonuçlar almanızı sağlar. SuperSlow egzersizlerinden herkesin faydalanabilmesi için emsallerinden daha uygun fiyatla, haftada 7 gün hizmet veriyoruz. Böylece vakti sınırlı olan çalışan kesim de SuperSlow ZONE programına rahatlıkla katılabiliyor.

Kaslarımızı güçlendirmek neden önemlidir?


6Fiziksel görünüşten tutun da gün içerisinde ihtiyaç duyduğumuz enerjimizi kaslarımıza borçluyken, maalesef günümüzde kasların önemi göz ardı edilmektedir. Yaşla birlikte her yıl, tıp dilinde “Sarkopeni” olarak adlandırılan kas kaybı yaşarız. Kas kaybı çoğunlukla bizlerin fark edemediği kadar sessiz gerçekleşir. Kas kaybetmek demek, vücudun metabolik yönden en aktif dokusunun kaybedilmesi demektir. Bu kayıp, metabolizmamızı yavaşlatır ve kilo almaya başlarız. İskelet sistemimiz yeterince desteklenemez, duruşumuz bozulur. Kaslar zayıfladıkça eklemlere, bağlara yük biner kireçlenme, kemik erimesi, sırt bel boyun ağrıları başlar.

Ayrıca ilerleyen yaşlarda özellikle kadınların kâbusu olan osteoporoz için en iyi ilaç egzersizdir.  Osteoporoz kemiklerdeki kalsiyum miktarının azalmasıdır. Yeterli miktarda kalsiyum almanıza rağmen direnç egzersiziyle kemikler üzerinde yeterince baskı sağlamazsanız, kemiklerinizde kalsiyum depolanamaz. Alınan kalsiyumun kemiklerde tutulması ancak yüksek yoğunlukta direnç egzersizi ile mümkündür. SuperSlow ZONE yoğun ve etkin bir antrenman programı ile kemikleri kalsiyum depolamaya zorlar.

4Bel, boyun, sırt rahatsızlığı olanlar için de uygun mudur?


Özellikle bel, boyun rahatsızlıkları, sırt, diz ağrıları, skolyoz, kifoz vb. sorunları olan kişiler, kas güçlendirme amaçlı gidebilecekleri herhangi bir merkezde var olan bu tür rahatsızlıkları nedeniyle egzersiz yapamayabilir veya bilinçsizce yapılacak egzersizlerle sorunlarını daha da artırabilirler.  SuperSlow ZONE eğitmenleri kişinin sağlık durumu, eklem /hareket aralıkları ve fonksiyonel limitlerini dikkate alarak kişiye özel programlanmış en güvenli egzersizlerin yapılmasını temin ederler.

SuperSlow ZONE’a kimler gelebilir?


312 ile 90 yaş arası - kaslarını korumak veya kaybettiği kaslarını geri kazanmak isteyen, sağlıklı, fit ve formda yaşayıp, yaşam kalitesini artırmayı arzu eden - genç, yaşlı, kadın, erkek herkes gelebilir. SuperSlow egzersizlerinin sağladığı faydayı tüm ilgilenenlerin bizzat deneyerek görmesini arzu ediyoruz, bu nedenle Zekeriyaköy merkezimize gelen herkese bizden 2 seans ücretsiz hediye. Açıldığımızdan beri merkeze gelip deneyen, üye olan ve düzenli bir şekilde haftada bir veya iki kere gelen tüm üyelerimiz bilahare gelip bize yaşam kalitelerindeki olumlu değişimi anlattılar. SuperSlow

ZONE ile beklentilerimiz neler olmalıdır?


Sizin hedefleriniz eğitmenlerinizin de hedefi olduğu için gelişmeniz sürekli takip edilmektedir. Her geçen gün içinizdeki enerjiniz artacak ve kendinizi günlük hayatta daha güçlü hissetmeye başlayacaksınız.

Duruşunuz düzelecek ve özgüveniniz artacak. Kollarınız, omuzlarınız, sırtınız, bacaklarınız, beliniz, karın kaslarınız kısacası tüm vücudunuz güçlenecek. Günlük aktiviteleri yaparken dahi dayanıklılığınızın arttığını hissedeceksiniz.

Kişiye özel belirlenmiş ve güvenli bir şekilde yapılan spor egzersizleriyle SuperSlow ZONE, insanlara nasıl yardımcı olabilir?

SuperSlow ZONE’da bizler tüm sporların sağladığı ortak noktaya odaklanırız; Fiziksel formdalık…

SuperSlow Zone’a gelen kişi şu sonuçları bekleyebilir :

  • Kas gücünde ve dayanıklılıkta artış

  • Kas zayıflaması nedeniyle oluşan sorunlarda rahatlama

  • Artan eklem kontrol ve hareket kabiliyeti

  • Kardiyovasküler yeterlilik

  • Vücudun toparlanması, sıkılaşması, yağ azalması

  • Kemik yoğunluğunu artırmak


SuperSlow, Osteoporoz( aşırı kemik gözenekliliği-bone density) araştırması yürütülürken kuruldu.  Sayısız araştırma, aşamalı şekilde oluşan direnç egzersizlerinin kemik kaybını önlediğini ve kemik döngüsünü azalttığını, kalça kemiğindeki mineral yoğunluğunu artırdığını ve vücut bileşimini koruduğunu kanıtlamıştır. SuperSlow ZONE, en etkin direnç egzersizi programlarını bu sonuçları ortaya çıkaran en üst seviyedeki cihazlarla sağlamaktadır. Bu cihazlar dış görünümleriyle alışmış olduğunuz cihazlara benziyormuş gibi görünse de çok farklı, ince ve önemli detaylara sahiptir ki, bunlar da SuperSlow ZONE egzersizlerinin en etkili şekilde yapılmasını mümkün kılar.

DSC_4403

Zekeriyaköy Çarşısı Gümüşçüler Sokak 6/1 Sarıyer- Akbank sokağı


0212 202 95 00- 01


0532 254 29 26