Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Akademi'de eğitim gören öğrencilerin velileri ile buluştu. Eğitim alanındaki eksikliklere dikkat çeken Genç, bu alana gerekli önemin verilmediğini, eğitimsiz bir toplum olduklarını söyledi.

Sarıyer Akademi'nin 2018 yılına ait ilk veli toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda aileler rehberlikten, eğitime kadar birçok alanda bilgilendirildi. Sarıyer Akademi Koordinatörü Sami Görey, kurumun KHK ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlandığını hatırlattı. Toplantıya katılım sağlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de velilerle sohbet etti.

"EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNİ SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ"


Eğitimli toplum için çalışmanın gerekliliğine vurgu yapan Genç, yurtdışında yetişen değerlere dikkat çekti. Çocuk eğitimi için ailelerin evdeki rol modellerinin önemine değinen Genç, "Bu, çocuklara yön verilmesi için çok önemli. Gelişmekteyiz ama bu istenilen düzeyde değil. Hala sıkıntılar mevcut. Eğitime hak ettiği önemi vermiyoruz. Eğitimsiz bir toplumuz. Biz, burada eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya çalışıyoruz. Bütün çabamız bu" dedi.