Saadet Partisi son dönemde başta gençlerin korkulu rüyası olan sentetik uyuşturucuya karşı kampanya başlattı. Kampanya hakkında bilgi veren Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya,  sentetik uyuşturucu 'bonzai'ye karşı mücadelede herkesin seferber olmasını istedi.


Saadet Partisi’nin ‘Kendini, çocuğunu, arkadaşını sakın’ sloganıyla Türkiye genelinde başlatmış olduğu kampanyanın Sarıyer’deki ayağını gazetemize değerlendiren Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Bonzai kullanım yaşının ortaokul çağına kadar indiğini belirtti.

spSentetik uyuşturucuya karşı tüm kurum ve kuruluşların ortak eylem planı etrafında birleşmesi gerektiğinin altını çizen Kaya,“Milli Eğitim Bakanlığı da, okullarda bir takım çalışmaların hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bu konuda öğretmenlerimize de büyük sorumluluk düşmektedir Hedefimiz ülkemizin genelinde olduğu gibi ilçemizin de uyuşturucudan arındırılmış, gençleri bilinçlendirilmiş bir toplum durumuna gelmesidir. Maddelerin giderek artan kullanım yaygınlığı insan sağlığını önemli ölçüde etkilemektedir. Bonzai kullanımı hızla artan ülkemizde kullanım yaşı maalesef 13-14’lere kadar düşmüştür. Sokaklarda, okullarda yani yaşantının olduğu her yerde 2-3 lirayla tedarik edilebilecek olan bu ölümcül maddeye karşı Partili partisiz herkesin görüş ayırmaksızın ortak mücadele etmesi gerekir. Geleceğimizin teminatı gençlere karşı her bireyin, siyasi partinin ve sivil toplum kuruluşunun el birliğiyle hareket etmeye çağırıyorum" dedi.

 “Uyuşturucu ile mücadelede yazılı ve görsel basın önemlidir”


sppppKaya, yazılı ve görsel basının desteğiyle başta aileler olmak üzere öğretmenlerin ve gençlerin, uyuşturucuyla mücadele konusunda sürekli bilgilendirilmesi gerektiğini vurguladı. Uyuşturucu maddenin özellikle özentiyle yaygınlaştığına dikkat çeken Kaya, “Bonzai, her geçen gün gençlerimizi öldürmeye devam ediyor. Arkadaş ortamlarında özenti ya da ile başlanılan bonzai, gençlerin hayatını karartmaktadır. Bu zehrin üretimi, satışı ve kullanıcılarına ulaşımını önlemesi gerekmektedir. İkinci olarak Günümüz toplumunda gençler, inanılmaz boşluklar içindedir. Özellikle idol olarak seçtiği kişilerin üst mertebelerde olması ve ulaşılmasının zor olması ve gerçek hayatı arasındaki boşluğun giderilmeye çalışılmasıyla hayal kırıklığına uğrayan gençler çıkış yolu olarak uyuşturucuyu görmektedir” şeklinde konuştu.

 “Gençlerin uyuşturucuyla tanışmasının önlenmesi gerekir”


Mücadelede daha çok önleyici tedbirlere ağırlık verilmesinin gerektiğini belirten Kaya, “Çünkü yapılan araştırmalara göre önleyici tedbirler 18 kat daha ucuz. Konferanslar düzenlenmeli, toplum bilinçlendirilmelidir. Kamu spotları oluşturulmalı tüm tv ve radyolarda yayınlanmalıdır. Kısa tanıtım filmleri ve sosyal medya ile daha geniş kitlelere hızlı bir şekilde ulaşılmalıdır. Sanatçılar, sporcular, kanaat önderleri mücadele de mutlaka öncü rol oynamalıdır. Eskiden olduğu gibi okumayan gençlerimizin çırak olarak ustaların yanına verilip zanaat öğrenmelerini sağlamalıyız. Böylelikle gençler sorumluluk almış olacaktır ve daha bilinçli bir birey haline gelecektir” ifadelerini kullandı.