CHP Sarıyer ilçe örgütü tarafından hayata geçirilen son zamanların önemli etkinliklerinden biri olan sokak futbolu turnuvası başladı.


 

anaSarıyer’de yaklaşık 30 takımın katılımıyla gerçekleştirilen sokak futbolunun ilk başlama vuruşu Kireçburnu’nda bulunan toprak sahada Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, tarafından gerçekleştirildi.

Sosyal projeleri ile Sarıyer’de fark yaratmak isteyen ve halkı geçmiş özlemi ile bur araya getirip sokağı yaşanır hale getirmek için çalışan CHP Sarıyer örgütü, bu adım ile önemli bir etkinliğe imza attı.

Açılış maçı heyecanı


Turnuvanın ilk maçı olan açılış maçı Sarıyer’in başarılı takımı Kireçburnu Spor Kulübü Kadın takımı ve Sarıyer’in şöhretleri arasında yapıldı. Şöhretler takımında CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz de forma giyerken, başlama vuruşunu ise Şükrü Genç yaptı.

Başkan Genç, kadın oyunculara taktik verdi


2Maçı kaldırımdan takip eden Başkan Şükrü Genç, bayan takımını desteklerken, kenardan takım oyuncularına direktif ve taktik vermesi ise gözlerden kaçmadı. Maç bitiminden sonra ise Şükrü Genç, seyirciye üçlü çektirerek tüm takımlara başarılar diledi. Açılış maçından sonra ise turnuva takımları kendi aralarında oynayacakları maçlara başladı.

İşte turnuva programı


24 takımın katıldığı “Geleneksel Boğaziçi Sokak Futbol Turnuvası”; ebediyete intikal etmiş Sarıyerli eski sporcuların anısına, “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden gençlerin, geçmişten geleceğe en güzel köprü olan sporu sevmesi, eski örf ve adetlerin yaşatılması ile Sarıyer’in sokaklarının güvenli olduğuna dikkat çekilmesi ve komşuluk kültürünün yaşatılması amacıyla düzenlendi.

Turnuva sonunda dereceye giren takımlara; Altın eldiven, Gol Kralı, Asist Kralı ve Fair Play dallarında ödül verilecek.