Siyahkalem CEO'su İbrahim Kahraman, Firmasının Zekeriyaköy’de yapımına başladığı ‘Köy Projesi’ hakkında Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na bilgi verdi. Kahraman Projenin ilk aşamasında halktan tepki aldıklarını fakat yaptıkları bölge toplantıları sonrası halkın yatırım için kendilerine olumlu mesajlar verdiğini söyledi.


İnşaat sektöründe çevreye, doğaya ve insana saygıyı prensip edinmiş olan Siyahkalem CEO'su İbrahim Kahraman, Köy Projesinin detaylarını Sarıyer Posta Gazetesi’ne değerlendirdi. Projenin saha uygulamasından önce bölge sakinleriyle bir takım toplantılar yaptıklarını ifade eden Kahraman, projenin Zekeriyaköy’e prestij kazandıracağını belirterek,“Proje ilk ortaya anlatıldığında tepkileri gördük. Bundan dolayı kendimizi açıklama ihtiyacı hissettik. Projenin ne olduğunu, ne yapmak istediğimizi paylaşmak istedik dolaysıyla halk toplantıları yaptık. Zekeriyaköy’ün çevresinde oradaki muhtarlarla halkla toplantılar düzenledik. Hayata geçireceğimiz projelerin bölgeye nasıl bir katma değer katacağını aktardık. Bu açıklamalarımızda sonra orada yaşayan halkın bize karşı algısı değişmeye başladı. Yani yakın temas ve doğru yöntemlerle kendimizi anlatmayı başardığımız düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Proje halka açık olacak”

2Kahraman, projelerinin halka açık ve doğal yaşamın kendisine uyumlu olacağı vurgusunda bulunarak,Projelerimizi kurgularken ortamla kopuk etrafı duvarlarla örülmüş bir proje olmamasına dikkat ettik özellikle. Projeyi Zekeriyaköy’deki halkla içi içe ilişkilerde olacak biçimde tasarladık. Projelerimizden oradaki yaşayan herkesin imkan sağlayacağı biçimde ortam hazırlanacak. Oradaki park alanları Siyahkalem ve Sarıyer Belediyesi ile beraber halka açık olacak biçimde hazırlanacak. Orada konut projelerine sadece orada oturanlara değil isteyen herkese açık olacak. Projelerimizin içinde iki tane imar yolu geçiyor. Bu bağlamda hem Sarıyer’in ulaşımı rahatlayacak hem de yapacağımız projelere ulaşım kolaylaşmış olacaktır” dedi.

Tüm çabalarının kalite ve başarı için olduğunu belirten Kahraman, sözlerini şöyle sürdürdü: Siyahkalem böyle bir projeye ilk kez imza atmış bir şirket marka anlamında acaba böyle bir işi yapabilirler mi? şeklinde halkın bir tereddüdü vardı. Dolayısıyla yaptığımız toplantılarla ekibimizi anlatarak, nasıl bir ekiple çalıştığımızı amacımızın ne olduğunu anlatarak bu algıyı kırdık. Bir de TOKİ algısı vardı. Bu algıyı da projelerimizle kırmayı başardık” Bölgede yaşanan imar sorunun da değinen Kahraman, yerel yönetimlerin bu konuda kendilerine destek olduğunu söyledi.