Sarıyer Kaymakamlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın ortaklaşa düzenlediği Şefkatli Eller İş Başında Projesi, Sarıyer Halk Eğitim Merkezi’nde tanıtıldı. 180 kadının alınacağı projede, Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim verilecek. 


IMG_0851Sarıyer Kaymakamlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın geliştirmiş olduğu Şefkatli Eller İş Başında Projesi’ni Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin tarafından Sarıyer Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda tanıtımı yapıldı. Toplam 654.661,18 TL’lik bir bütçeye sahip olan projenin 585.521,00 TL’si İSTKA tarafından finanse edilecek olup geri kalan miktar projede görev alacak olan resmi kamu görevlilerinin maaşları ile eş değer finansman olarak karşılanacaktır. Bu proje ile birlikte Sarıyer’de bir çok ilk gerçekleştirilmiş olacaktır. 1 Eylül itibariyle eğitim kurslarına başlayacak. 25-50 yaş arası 180 kadının “Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Eğitimi” alacağı projede, eğitimini tamamlayanlara istihdam imkanı da sağlanmış olacak. Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde verilecek. 19 hafta sürecek kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sertifika verilecektir. Kursiyerlerin eğitim ve staj dönemleri sırasında ana sınıfı çağındaki çocuklarının da bakımını düşünen Sarıyer Kaymakamlığı,  çocuklara ücretsiz olarak Sarıyer Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Emine Kalkavan Anasınıfı Birimi ile Balahatun İlk Okulu Ana sınıflarınında kayıt edilmeleri için gerekli hazırlıkları yapıldı.

Bilgin: Çok anlamlı bir proje


sarıyer kaymakamıSarıyer’deki işsiz kadın sayısının çok fazla olduğunu belirten Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, “ Bu mağduriyeti gidermek adına çok anlamlı bir proje. Proje sonunda sertifika alan kadınlarımız, istihdam edilerek işsizlik sayısı düşürülmüş olacak. bu projeyle hem kadınlarımız iş sahibi olmuş olacak hem de bakıma muhtaç kişilerin yaşamını sürdürmeleri sağlanacak. Bunun için Sarıyer’de bulunan herkesin bu proje hakkında ciddi bir kamuoyu oluşturması gerekiyor” dedi.

Sarıyer Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlen bilgilendirme toplantısına Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer Gençlik ve Spor Müdürü Namık Şişman,  Sarıyer Müftüsü Arif Cevlek, Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak,  projeye destek veren kurum ve kuruluşlar, İdari müdürler ve Sarıyer mahalle muhtarları katıldı.