Sarıyer Yaşlı Bakım Projesi ile Sarıyer’de yaşayan, kimsesi olmayan, yardıma muhtaç, yaşlı, engelli ve kimsesiz vatandaşların evlerini periyodik olarak baştan aşağı temizlemeye ve insani ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyor.


3Sarıyer Belediyesi, “Yaşlısıyla, genciyle herkesin yüzünün güldüğü bir Sarıyer” hedefiyle kurduğu Sarıyer Yaşlı Bakım Projesi, ilçe genelinde yaşlı ve engelli vatandaşlara  hizmet veriyor.

SAYBAP Ekibi’ne vatandaştan sıcak karşılama


Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Engelli Koordiasyon Merkezi’nin ortaklaşa yürüttüğü çalışma kapsamında oluşturulan özel ekip, özverili çalışması, sıcak ve insancıl yaklaşımıyla, misafiri oldukları evlerde yaşayan yurttaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyorlar.

İhtiyaç sahiplerinin talepleri karşılanıyor


2SAYBAP ekibi, ilgili müdürlüklere gelen talep doğrultusunda, evlere giderek tespitte bulunuyor ve uygun görülmesi halinde evde temizlik, boya – badana ve tamirat işlemleri yapılıyor. Gerekli durumda eşya, giysi ve gıda yardımında bulunuluyor.  Periyodik olarak sağlık taraması da yapılan projede yaşlı, kimsesiz ve yardıma muhtaç vatandaşlara kuaför hizmeti de sağlanıyor.

Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte Sarıyer’in hemen hemen her mahallesinde ihtiyaç sahiplerine ulaşan ekipler, talep ve tespitler doğrultusunda  tüm ihtiyaç sahiplerine düzenli olarak hizmet götürdü ve götürmeye de devam ediyor.