Sarıyer belediyesi tarafından kurulan “Üreticiden Tüketiciye Köylü Pazarı” vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Pazarda Sarıyer’in köylerinde yetiştirilen organik ürünler satılıyor.


sarıyer organik pazarGünümüzde GDO’lu ürünlerin artmasıyla beraber, Sarıyer Belediyesi, insanların kolaylıkla ulaşabileceği,  ucuza ve daha sağlıklı beslenmeleri amacıyla Sarıyer Organik Halk Pazarı projesini hayata geçirmişti.

Her pazartesi günü kurulan Organik Halk Pazarı’ndaki ürünlerin tamamı Sarıyer köylerinde çiftçilerin kendi üretimi olan organik ürünler, “Üreticiden Tüketiciye” anlayışıyla Sarıyer’in hizmetine sunuluyor. Organik halk pazarında, Sarıyer dahil olmak üzere yakın ilçelerden birçok ziyaretçisi bulunuyor.

 “Doğaya dost, kaliteli, güvenilir ve sağlıklı gıda”


Yüzde 100 organik ürünü halka daha ucuz ve sağlıklı bir şekilde sunan Organik Halk Pazarı esnafı, oluşturduğu doğaya dost, kaliteli, güvenilir ve sağlıklı gıda üretimiyle de halkın beğenisini kazanıyor. sarıyer organik pazarAlışverişe açık olan Organik Halk Pazarı’na, Sarıyer köylerinde yetiştirilen ürünler satılıyor.

Tarlalarımıza dokunmasınlar


Gümüşdere’de bulunan arazilerin ranta açılmak istediğini belirten tarımla uğraşan çiftçiler, “Kanuni yolları sonuna kadar kullanacağız. Çünkü burayı da kaybedersek İstanbul halkı olarak taze  sebze yeme olanağımız hepten kaybolacak. Bu yürüttüğümüz faaliyetlerle birçok aile geçimini bu yollarla sağlıyor.” dedi.