Sarıyer’in Ferahevler ve Pınar mahallelerinde yaşayan vatandaşların mülkiyet sorununun çözümüne ilişkin tapu talepleri kapsamında açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Sarıyer Belediyesi’nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne açtığı davaya binlerce dilekçe vererek müdahil olan vatandaşlar, İstanbul 12. Bölge İdare Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına katıldı.  “Mahallemize de davamıza da sahip çıkıyoruz” yazılı pankart açan ve “Mahallem evimdir” yazılı dövizleri taşıyan Sarıyerliler, duruşma salonu önünde “Sarıyer bizimdir, bizim kalacak” sloganıyla tepkilerini dile getirdi
“BİZ BAŞKA BİR ÜLKEDEN Mİ GELDİK?”

Tarafların dinlendiği duruşmada, İBB avukatları savunmalarında, mahalle sakinlerinin ‘işgalci’ olduklarını iddia etti. İBB avukatlarının suçlamaları üzerine söz alan mahalleliler, 50 yılı aşkın süredir oturdukları semtlerinde, kendilerinin işgalci olarak suçlanmasına tepki gösterdi. “Biz başka bir ülkeden mi geldik de işgalci oluyoruz, tapularımızı istiyoruz” diyen vatandaşlar, yıllardır haklarının sadece seçim dönemlerinde hatırlandığını ve tapu vaatleriyle kandırıldıklarını ifade ettiler. Mahalleliler, 2981 sayılı kanundan doğan hakları kullanarak kentsel dönüşüm olmadan tapularının verilmesini istediler.
KARAR 1 AY İÇİNDE VERİLECEK

Duruşma, tarafların dinlenmesiyle son bulurken, bundan sonraki duruşmaların halka açık yapılmayacağı öğrenildi. Mahkeme heyetinin bir ay içinde dosya üzerinde karar vermesi bekleniyor.