Hakkari Dağlıca’da çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Tunahan Kartal’ın ateşi Sarıyer’e düştü.


iki yıldır Piyade Uzman Çavuş olarak görev yapan Büyükdere esnaflarından Mehmet Kartal’ın oğlu, Tunahan Kartal‘ın şehit oldu. Kocataş’ta yaşayan baba Kartal’a, oğlunun şehit olduğu haberi askerler tarafından verildi. Acı haber baba ve tüm aileyi yasa boğdu.

Anne acı haberi Zonguldak’ta aldı


Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Tunahan Kartal'ın Zonguldak'taki evine acı haber ulaştı.  Kozlu ilçesine bağlı Topbaşı Mahallesi'nde yaşayan anne Bağdagül Bozkurt'a (49), oğlunun şehadet haberi, Kaymakam Ahmet Karakaya ve İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Haluk Selvi tarafından verildi. Haberi alan anne Bozkurt'a, sinir krizi geçirmesi üzerine sağlık ekipleri müdahale etti.

Törenle Uğurlandı


Şehit Piyade Uzman Çavuş Tunahan Kartal Van Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı’nda düzenlenen törenle memleketine gönderildi. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van Valisi İbrahim Taşyapan, 6’ncı Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, CHP milletvekilleri, kurum amirleri asker ve polisler katıldı. Tören saygı duruşu ve Şehit Uzman Çavuş Tunahan Kartal’ın özgeçmişinin okunmasıyla başladı. Tören Kuran’ı Kerim ve Van Müftüsü Nimetullah Arvas dua okumasıyla son buldu. Daha sonra şehit Kartal’ın Türk Bayrağı’na sarılı tabutu tören mangası tarafından bir süre omuzlarda taşınarak memleketi Zonguldak’a gönderilmek üzere uçağa bırakıldı.

Cenazesi bugün Zonguldak Ereğli’de yapılacak olan askeri törenin ardından Ereğli Topçu Başı Mahallesinde Toprağa verilecek.

 Sarıyer Posta Gazetesi olarak Şehidimize yüce Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz