Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümde resmi ve kaçak ayrımı olup olmayacağı konusuna Sarıyer örneği ile cevap verdi.

Özhaseki, bakanlığın 2018 yılındaki bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu. Kaçak yapılarla ilgili olarak sorulan soruları cevaplayan Özhaseki, kanunun kaçak yapıya gidip para cezası yazılmasını istediğini belirtti. Bunun akabinde de ‘Yık’ denildiğini aktaran Özhaseki, “Kim yağacak bunu? Bana gösterin. 8-10 milyon yapının yıkımını kim yapacak. ‘Olup bitmiş, kim yaptı?’ demeyelim. Bu konuda birbirimizi suçlamayalım” dedi.

“BÖLGEDE TAŞINMA SÖZ KONUSU OLMAYACAK”


Özhaseki, resmi ve kaçak ayrımının yapılıp yapılmayacağına ilişkin sorulan soruyu da cevaplandırdı. Olduğu gibi kabul etmek zorunluluklarının bulunduğunu kaydeden Özhaseki, Sarıyer’deki Küçük Armutlu bölgesindeki kamu arazileri üzerindeki yapılaşmayı örnek gösterdi. Özhaseki, bu bölgede yerinde dönüşüm çalışmalarının gerçekleşeceğini dile getirdi. Bölgeden bir taşınmanın söz konusu olmayacağını ve nüfusun da artmayacağını belirten Özhaseki, boşalan bölgelerin sosyal bir donatı alanına dönüşeceğini söyledi.