Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ‘Uyuşturucu Kullanımı ve Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu’nun bağımlılıkla mücadele kapsamında Sarıyer Halk Eğitim Merkezi’nde  “Hayata Bağlanmak Elinizde” başlıklı seminer düzenlendi.


kaymakm

Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sarıyer Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen  “Hayata Bağlanmak Elinizde”  seminerine Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Sarıyer Rehberlik Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Meltem Ceylan, Sarıyer Çocuk Büro Amiri ve Sarıyer Yeşilay Şubesi Kurucu Heyeti katıldı.

Bilgin: Bağımlılıkla mücadelemiz devam edecek


Açılış konuşmasını yapan eden İlçe Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin bağımlılıkla mücadelenin topyekûn olması gerektiğini ve devletin tüm birimlerinin bu konuda işbirliği içinde çalışmasının önemine vurguladı. Bilgin,  çalışmaların ilçe çapında devam edeceğini belirtti.

22

Tahmaz: Eğitim personeli ellerini taşın altına koymalı


Seminerde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, Çalışmaların bir sonraki adımının rehber öğretmenlerin eğitimi ve okullarda bağımlılıkla mücadele çalışmalarının fiilen başlaması olduğunu, başta okul müdürleri olmak üzere tüm eğitim personelinin ellerini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti.

Ceylan: Sarıyer’deki tüm okullarda eylem planı oluşturduk


Sarıyer Rehberlik Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Meltem Ceylan ise konuşmasında ilçedeki tüm okullarda 2014-2015 eğitim öğretim yılında uygulanmak üzere bir eylem planı oluşturulduğunu, her okuldan müdür, müdür yardımcısı, rehber öğretmen, biyoloji ve fen bilgisi öğretmenlerinden oluşan bir komisyon oluşturulduğunu, bu komisyonun yıl boyunca okullarda madde kullanımı ve bağımlılıkla ilgili çalışmaları yürüteceğini belirtti.

yeşilay

Komisyon üyelerinin ilk eğitimi kapsamında Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nden Derya Akyılmaz ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden Caner Demir’in sunum yaptığı seminer sonunda okullarda öğrenci, veli ve öğretmenlere yönelik uygulanacak etkinlik ve videoların bulunduğu CD ve kitapçıklar dağıtıldı.