AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, Sarıyer ve Türkiye gündemini değerlendirdi. Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na çarpıcı açıklamalarda bulunan Bayraktar, Sarıyer’de 2019 Yerel Seçimleri’ni açık ara farkla kazanacaklarını belirtti.

Sarıyer ve Türkiye gündemini gazetemize değerlendiren AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP 36. Olağan İstanbul Kongresi’nde Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun il başkanı seçilmesi hakkında konuşan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, “Bu CHP’lilerin kendi tercihidir. Ancak Atatürk’ün kurduğu bir partinin Atatürk ve milletin değerlerine sahip çıkması gerekir. Sosyal medyadan paylaşımlarına bakıyoruz, ‘Nasıl olur da CHP İstanbul’un başına böyle bir şahıs getirilir’ diyoruz. Kılıçdaroğlu gibi Kaftancıoğlu da bir proje” ifadelerini kullandı.

Ortak değer vurgusu


Son zamanlarda Batının Türkiye düşmanlığı etrafında birleştiğine dikkat çeken AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Bayraktar, “Dış güçlerin Türkiye’nin yükselişini engellemek adına kurduğu oyunları, yaptıkları ittifakları görüyoruz. Onlar bunu terör örgütleri eliyle yaparken; biz içeride neden bir araya gelemiyoruz, bunu sorgulamamız gerekir. Cumhurbaşkanımız her konuşmasında tek devlet, tek bayrak, tek vatan, tek millet vurgusu yapıyor, beyinlere kazıyor. Çünkü bunlar bizim ortak değerlerimiz, asla taviz veremeyiz. Eğer bu söylemler olmasaydı biz 15 Temmuz’da inanın bu ülkeyi teslim etmiştik” dedi.

“Yalancının mumu yatsıya kadar”


Sarıyer’deki siyasi atmosferi değerlendirerek konuşmasını sürdüren Bayraktar, “İlçe Başkanı olduğum günden bu yana; doğruluk, dürüstlük ve samimiyetin galip geleceğine inanmış bir insanım. İlk günden itibaren de teşkilatıma bunu söyledim. Sarıyer’de her şey bizim lehimize gidiyor. Birileri yalanla, iftirayla siyaseti bugüne kadar getirdiler. Ama yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Artık millet bu gerçekleri gördü. Onlar hala kandırma, uyutma siyasetiyle iktidarı ellerinde tutacaklarını zannediyorlar. Ancak bu tutmayacak. Ben sahadayım, vatandaşla iç içeyim. Millet artık bu yalanlardan nefret ediyor, yaka silkiyor. Bunu en koyu CHP’li vatandaşlardan da duyuyorum. Kaftancıoğlu’nun seçilmesinden sonra CHP dışında hiçbir partiye oy vermemiş ağabeylerimiz bile bana, ‘Bundan sonra Recep Tayyip Erdoğan etrafında toplanacağız’ dediler” şeklinde konuştu.

“Kadına verilen değer AK Parti’yle arttı”


Kadınların siyasetteki yeri ve etkinliği hakkında görüş bildiren Başkan Bayraktar, şunları kaydetti: “Kadınlara siyasette daha etkin bir şekilde yer veren siyasi parti AK Parti’dir. Kadın milletvekili sayısı bizim dönemimizde arttı. Kadınlarımız siyasette, iş hayatında ve sosyal yaşamda bizim dönemimizle birlikte çok daha aktif oldular. Kadına verilen değer, AK Parti iktidarı döneminde daha da arttı. Kadın hakları konusunda herkesin sarf ettiği söylemlere bakmayın. Söylenenlerin hepsi çok güzel ancak asıl nokta bunların eyleme dönüşebilmesi. AK Parti bu söylemleri gerçekleştirmiştir.”

“Bizim hayallerimiz var”


Sarıyer’de popülist değil, gerçekçi siyaset yaptıklarını vurgulayan Salih Bayraktar, “Biz icraatlarımızın onda birini anlatırız. Çünkü gerçekleştirmediğimiz bir işi cek-caklarla anlatırsak ve sonunda yapamazsak vatandaşa mahcup oluruz. Bizim hayallerimiz var. Sarıyer’de bunların bir kısmını gerçekleştirdik. Sarıyer, maalesef hizmet alma açısından İstanbul’un en gerideki ilçesi. Sarıyer’de yapılan hizmetlere baktığımız zaman bu hizmetler AK Parti hükümetinin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları. Birileri bizim hizmetlerimizi nasıl sahiplenirim veya nasıl engellerim derdindeler. Onlarda üretkenlik ve vizyon yok. Bizim yerelde ve ülke genelinde her alanda milli olmamız lazım” diye konuştu.

“Derdimiz mülkiyet sorununu çözmek”


AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, Sarıyer’in en büyük sorun olan mülkiyetle ilgili çalışmalarını anlatarak şunları kaydetti: “Ben mülkiyeti hiçbir zaman seçim kozu olarak kullanmadım. Ama birileri bunu bir şekilde kullanarak, insanların duygularını sömürerek iktidarı ele geçirme hevesindeler. Bizim mülkiyeti kullanarak, insanları kandırarak onların oylarını çalmak gibi bir derdimiz yok. Bizim derdimiz sorunu çözmek. Bu konuyla ilgili çok samimi adımlar attık, belli bir noktaya getirdik. Ama maalesef birileri, bunu nasıl engellerim derdine düştüler. Özellikle şunun altını çizerek söylüyorum: Biz vatandaşın rızası olmayan hiçbir işin içinde olmayız. Biz bu işi yaparken vatandaşla birlikte yapacağız. Şu an ciddi çalışmalar ve toplantılar yapıyoruz.”

 “Geçmişin ayıbını AK Parti temizlemeye çalışıyor”


Mülkiyet sorununun 50 yıllık bir mesele olduğunu, akşamdan sabaha çözülecek kolay bir iş olmadığını vurgulayan Bayraktar, “Bu sorun AK Parti döneminde ortaya çıkmadı. Ancak geçmişin bu ayıbını AK Parti temizlemeye çalışıyor.  Ama maalesef geçmişte kurdukları bu tuzağı hala devam ettirmek ve kullanmak isteyen bir yapı var. Ve bu iş, örgütler eliyle yürütülüyor. Geçmişte olduğu gibi bu bölgeleri arka bahçeleri olarak görmeyi sürdürmek istiyorlar. Bu örgütlerle işbirliği yapan siyasi partiler varsa, onlar da bu bölgenin insanlarını arka bahçeleri olarak görüyorlar demektir” ifadelerini kullandı.

 “Her şey AK Parti ve ülkemizin lehine gidiyor”


AK Parti’nin Sarıyer’de 2019 Yerel Seçimlerini açık ara kazanacağını ileri süren İlçe Başkanı Bayraktar, “Elimize ulaşan en son ankette Sarıyer’i büyük bir oy farkıyla alacağımız görünüyor. Bu sonuçların Sayın Bahçeli’nin açıklamaları ve CHP’nin Kaftancıoğlu kararından sonra daha da iyi olacağını düşünüyorum. Şu an Türkiye genelinde ve Sarıyer’de her şey AK Parti’nin ve ülkemizin lehine gidiyor” dedi.

“AK Parti’nin kaderi, Türkiye’nin kaderi”


Türkiye’de bir muhalefet boşluğu olduğuna dikkat çeken Bayraktar, ülke siyasetinin yeni ve yerli bir muhalefete ihtiyacı olduğunu belirtti. Bayraktar, “Bir parti eğer yanlış yapıyorsa ben orada olmam. Eğer benim partim yanlış bir ideolojinin peşinde koşuyorsa bir dakika durmam. Ama şükürler olsun ki, AK Parti’nin kaderi Türkiye’nin kaderi. Demokrasilerde muhalefet bir umuttur. Fakat Türkiye’de böyle değil. Allah korusun iktidar tökezler ise Türkiye’yi böyle bir muhalefeti teslim edemezsiniz. Ben bu nedenle ülkemizde yeni ve milli bir muhafelet partisi kurulmalı. Sol parti olsun, hiç önemli değil. Yeter ki milli olsun. Yaşam biçiminin de hiç önemi yok. Sadece ve sadece ortak değerlerimize sahip çıkan bir muhalefet olsun” diye konuştu.

“Siyasette bir gün bile uzun zamandır”


Kulislerde adının Sarıyer Belediye Başkan adaylığıyla anılması hakkında konuşan Bayraktar, “Bunların hiçbirinin bugünden gerçeklik payı yoktur. Önümüzde 13 ay gibi biz zaman var. Yarın ne olur ne yaşanır bilemiyoruz. Siyasette bir gün bile uzun zamandır. 13 ayda çok şey değişebilir. 10 sene önce bana ‘Siyaset düşünür müsünüz?’ diye sorsaydınız ben kesinlikle düşünmeyeceğimi söylerdim. Onun için bu tür konularda temkinli olmak lazım. Gelecek için şimdiden bir şeyler söylemenin çok doğru olduğunu düşünmüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.