1

Çayırbaşında inşaatı devam eden 356 yataklı Sarıyer Devlet Hastanesi’nin kaba inşaatı tamamlanmak üzere. 7 katı tamamlanan hastanenin zamanında bitirilmesi için yoğun bir çalışma sürdürülüyor.

AK Parti Hükümeti’nin Sarıyer’de gerçekleştirdiği önemli yatırımlardan biri olan Sarıyer Devlet Hastanesi’nin hasta servisi, ameliyathane, poliklinik, acil servis, laboratuar ve diğer tıbbi hizmetlerin verileceği bölümlerin bulunduğu ana binanın kaba inşaatında sona gelindiği görülüyor. İdare binası olarak eski Tekel fabrikasından kalan 7 katlı bina kullanılacağı için bu amaçla başka bir blok yapılmasına gerek duyulmuyor. Ancak sahip olacağı tıbbi ve teknik olanaklar açısından Türkiye’nin en modern sağlık kuruluşlarından biri olacağı belirtilen hastanenin gelecek yıl hizmete sokulması planlanıyor.

3

356 yatak kapasiteli, 134 poliklinikli Türkiye’nin en modern hastanelerinden biri olacak Sarıyer Devlet Hastanesi 43 bin metrekare arsa alanına sahip. Hastanenin bahçesindeki tarihi binalar restore  edilerek idari bina olarak kullanılacak.  Modern bir tasarıma sahip olan hastanede akıllı bina sistemleri kullanılacak.  409 araç kapasiteli açık ve kapalı otoparkı bulunan hastanenin kapalı alanı 91 bin 822 metrekare olacak.

21 Şubat 2012’de yüklenici firmaya teslim edilen alandaki inşaat çalışmalarının 1.000 gün süreceği ve 17 Kasım 2014’te teslim edileceği belirtiliyor.