Sarıyer Kent Konseyi, 9 Mayıs Dünya Avrupa günü dolayısı ile, Sarıyer'den Dünya Barışı’na ve her türlü Şiddete karşı Barış ve Birlik Çağrısı yaptı.


1Sarıyer Merkez'deki Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen basın açıklamasında Sarıyer Kent Konseyi Başkanı Aydemir Görmez, "Birlikte Barış İçinde Yaşamaya Çağrımızdır" başlıklı basın açıklamasını okudu.

İşte dünya barışına ve her türlü şiddete karşı barış ve birlik çağrısının yapıldığı açıklama;

Birlikte Güven İçinde Yaşamaya Çağrımızdır


Son zamanlarda ülkemizde ve dünyada yaşanan olumsuzlukların hepimizi  üzmekle beraber başta anneler olmak üzere, henüz hayatı anlamlandırma evresinde olan çocuklarımızı ve gençlerimizi daha derinden etkilediği bir gerçektir.

Ülkemizde giderek artan terör ve şiddet olaylarının yanı sıra, bu olumsuz atmosferin yansımaları kadına yönelik şiddetten, çocuk istismarına, trafiğe ve spora kadar geniş alanda görülmekte ve öfke dilinin topluma hakim olmasıyla ürkütücü boyutlara ulaşmaktadır.

Birlik  ve beraberlik içinde yaşama kültürü olan, çoklu kimliklerin farkında  olarak bireylerin haklarına saygı duyan, eleştirel bakış açısına sahip bireylerden oluşan bir toplum olmanın yolu kuşkusuz toplumun her kesimince demokrasi ve insan hakları kavramlarının içselleştirilmesinden geçmektedir.

Demokrasi ve İnsan Haklarının temel kavramları eşitlik, adalet, özgürlük, yaşama hakkı gibi değerlere  ulaşmak içinse toplumsal uzlaşı gereği tartışılmazdır. Buradan hareketle, toplumu oluşturan tüm bireylerin hoşgörü sahibi olmanın, empati kurabilmenin, öfke kontrolü yapabilmenin, uyuşmazlık durumlarında yaratıcı çözüm yollarından yararlanabilmenin yollarını araştırması gerekmektedir.

22Bu konuda, hepimizin yapabileceği bir şeyler olduğunu düşünüyoruz.Uzlaşının bir kültür olarak algılanması ve yaşamın bütününün bir eğitim olduğu fikrinden hareketle  "Uzlaşı Kültürü" nün her alanda  destekçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşırız.

Yüzyıllardır bu topraklar birçok medeniyeti barındırmış ve halklar tüm olumsuz olaylara rağmen bir arada ve kardeşçe yaşamak düşüncesinden vazgeçmemişlerdir.Halkın kardeşliğine inanıyor, yurdumuzda huzur için, birliktelik içinde  bir arada yaşama umudumuzu hep canlı tutmaya kararlı olduğumuzu ifade ediyoruz.