8  Sivaslılar işadamı Ali Genç başkanlığında bir araya gelip, güç birliği oluşturdu. Oluşumun Sarıyer’de yaşayan Sivaslıların gücüne güç katacağını söyleyen Ali Genç, “Hiçbir partinin derneği değil, Sivaslıların derneği olacağız. Düşkünün, yetimin yanında olacağız. Kimseye eğilmeden, bükülmeden, onurumuzla bütün kardeşlerimizi kucaklayacağız” dedi.

Sarıyer’deki Sivaslıların üye olduğu derneklerinin birleştirilmesi amacıyla gösterilen çaba meyvesini verdi. Birleşme konusunda yapılan ilk toplantıda İstanbul Sivaslılar Derneği Sarıyer Şube Başkanı Bekir Karakuş’a başkanlık teklifi götüren Sarıyer Sivaslılar Derneği başkan ve yöneticileri Bekir Karakuş’un bu teklifi olumlu karşılaması ile teknik çalışmalara başlandı. Yapılan teknik çalışmalarda12 her iki derneğin de feshedilerek yeni bir dernekte birleşmenin sağlanması sonucuna varıldı. Bunun sonucunda çeşitli platformlarda bir araya gelen dernek yöneticileri tüzük ve hedefler gibi benzeri konularda hemfikir oldular. Sivaslı işadamları, muhtarlar, sivil toplum temsilcileri ve akil insanlardan oluşan 60 kişilik heyet ise Sivaslı işadamı Kazım Doğan’a ait Kireçburnu Paella Restaurant’ta bir araya geldi.

Toplantının yöneticiliğini kısa bir süre önce Sarıyer Sivaslılar Dernek Başkanlığı’na gelen ve Koyulhisar Kavacık Köyü Derneğinin de başkanlığını yapan Sezgin Başalan yaptı.

BEKİR KARAKUŞ ALİ GENÇ’İ BAŞKANLIĞA ÖNERDİDSC04201

Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda konuşan Sarıyer Şube Başkanı Bekir Karakuş daha önce kendisine yapılan başkanlık teklifine teşekkür ederek, “Yaklaşan seçimlerde bir partiden meclis üyesi aday adayı olmayı düşünüyorum. O yüzden vizyonu, duruşu ve tarafsız kişiliği ile bilinen Sivaslı iş adamı Ali Genç’i şahsım adına başkanlığa öneriyorum. Bu itibarla Ali Genç başkanımız listesini yaptığında bana nerede görev verirse versin, maddi ve manevi olarak yanında olacağım. İsterse listede yer almayayım bu değişmeyecektir”  dedi.

ALİ GENÇ: “SİYASİ BİR MAKAMDA YA DA MALDA MÜLKTE GÖZÜM YOK”15

İşadamı Ali Genç ise yaptığı konuşmada kendisini başkanlığa öneren Bekir Karakuş ve yönetimi ile oylarıyla başkanlığa seçen üyelere teşekkür ederek şunları söyledi:

“Ben asla ve asla şimdiye kadar bu göreve talip olmadım. Görevi kabul etmeden burada bulunan değerli katılımcılara sormak istiyorum. Şayet bu göreve talip olmak isteyen varsa bütün gücümle yanında olacağım. Ancak kimse bu görevi üstlenmezse bu bayrağı daha da yukarılara taşımak için teveccühünüze layık olmak isterim. Hiçbir partinin derneği değil Sivaslıların derneği olacağız, düşkünün,14 yetimin yanında olacağız. Kimseye eğilmeden, bükülmeden onurumuzla bütün kardeşlerimizi kucaklayacağız. Allah’a şükürler olsun ki şahsım adına ne bir siyasi makamda ne de malda mülkte gözüm yok. Bana verdiğiniz görev süresince siyasete girmeyi düşünmüyorum. Ancak kalitesiyle bir yerlere gelmeyi hak etmiş hemşerilerimin maddi ve manevi anlamda elinden tutmakta boynumun borcu olsun. Geçmişte yapılan hiçbir hatayı yapmayalım. Toplumumuzu ilgilendiren konularda asla kimseyle gizli görüşmelerim olmayacaktır. Daha konuşacak çok şeyler var. Zamanı geldikçe inşallah hepsini birlikte konuşacağız. Bu duygu ve düşüncelerle beni bu göreve layık gördüğünüz için sonsuz teşekkürleri sunuyorum.”

Toplantıda Bekir Karakuş Sarıyer Sivaslılar Derneği’nin Onursal Başkanı seçildi. Karakuş’a Başkan Ali Genç tarafından onursal başkanlık plaketi önümüzdeki günlerde yapılacak törenle takdim edilecek.