Sarıyer Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz ile Sarıyer'de görev yapan imam hatip liseleri müdür ve öğretmenleriyle bir araya geldi. Tahmaz, Sarıyerli öğrencilerin seçmeli din dersi oranlarını açıkladı.


Sarıyer Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, ilçe müftülüğünün ev sahipliğinde Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen etkinliğe katıldı. Kadıoğlu burada, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz ile Sarıyer imam hatip liselerindeki müdür ve öğretmenlerle bir araya geldi. Etkinlikte bir konuşma yapan Sarıyer Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, programın belli bir formatının olmadığını belirterek, “Bir kaynaşma ve tanışma imkanı bulduğumuz istişare toplantısında hayırlı ve bereketli kararlar çıkmasını temenni ediyorum” dedi.

Kadıoğlu: Ümmet olma bilinci kayboluyor


Toplumda ümmet olma bilincinin kaybolmaya yüz tuttuğuna dikkat çeken Kadıoğlu, “Biz, insanlığa tehdit olan değil insanlığa teklifi olan bir ümmettik. Ama bu teklifin ne olduğunu bilemez olduk. İnsanlık ‘iyi nedir’ diye bir tereddüte düştüğünde Müslümanlara bakmalıydı. Eğer eski değerlerimizi kazanmak istiyorsak; ilahiyatçılar, din görevlileri, imam-hatip ve müezzin kayyımlar olarak mahallelerimizin dertleriyle dertlenmemiz gerekiyor. Bu kapsamda dini ve sosyal sorunları tespit ederek çözüm bulmak, programlar hazırlamak için İlçe Müftülüğü ve Diyanet Vakfı olarak hazırız” ifadelerini kullandı.

“Sarıyer’de bizden çok şey bekleniyor”


Seçmeli derslerle ilgili sahada olduklarının ve bu konunun Diyanet İşleri Başkanlığının bizzat gündeminde olduğunun altını çizen Kadıoğlu, “Görevim süresince birçok yerde Kur’an kursu açtım. Bugün o kurslarda 500’e yakın öğrenci hafızlık yapıyor. Benzer çalışmaları Sarıyer’de de yapmak istiyoruz. Burada 1 yıldır görev yapıyorum. Sarıyer’de biz ilahiyatçılardan iyilik adına çok şey bekleniyor” dedi.

Müdür Tahmaz istatistiki bilgiler paylaştı


Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz ise, seçmeli derslerle ilgili istatistik bilgiler verdi. Sarıyer’de 53 bin 500 öğrenci olduğunu belirten Tahmaz, “2 bin 394’ü 5. sınıfta bulunan öğrencilerden Kur’an-ı Kerim dersini seçen öğrenci sayısı 409’dur. Bu da öğrencilerin yüzde 17’sine tekabül ediyor. Peygamberimizin Hayatı dersini seçen öğrenci sayısı 147, oran ise yüzde 6’dır. Temel Dini Bilgiler Dersini seçen öğrenci sayısı 191, oran ise yüzde 8’dir. Liselere bakıldığında ise; 9. sınıf öğrenci sayısı 2.846’dır. Kur’an-ı Kerim dersini seçen öğrenci sayısı 284, oran yüzde 4’tür. Peygamberimizin Hayatı dersini seçen öğrenci sayısı 320, oran yüzde 11’dir. Temel Dini Bilgiler Dersini seçen öğrenci sayısı 287, oran ise yüzde 10’dur” dedi.