Sarıyerliler, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 79’uncu yılında; sevgi, saygı ve minnetle andı. Tüm yurtta olduğu gibi Sarıyer’de de hayat, saat 09.05’te Atatürk özlemiyle durdu.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79’uncu yılında tüm yurtta olduğu gibi Sarıyer’de de anıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan anma törenine Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Garnizon Komutanı Albay Murat Ataç, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, protokol üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, muhtarlar, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
BÜYÜK ÖNDER, SEVGİ VE MİNNETLE ANILDI

Yoğun bir kalabalığın yaşandığı anma töreninde Sarıyerliler, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi, saygı, minnet ve şükranla yad etti. Yediden yetmişe yüzlerce Sarıyerli, meydanı tıklım tıklım doldurdu.
SAAT 09.05’TE HAYAT DURDU

Çelenk sunma töreniyle başlayan anma programında saat 09.05’i gösterdiğinde çalan sirenle birlikte tüm bayraklar yarıya indirildi. Siren sesinin başlamasıyla tüm Sarıyer’de vatandaşlar Büyük Önder Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Hareket halindeki araç sürücüleri, araçlarını durdurdu, cadde ve sokaklardaki insanlar bulundukları yerde hazır ola geçerek, Atatürk’ü andı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören, saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile sona erdi.

Atatürk’ü anma etkinlikleri, Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde yapılan programla devam etti.