19 Mart’ta Tim Show Center’da İstanbul Halk Tiyatrosu’nun oyunu Alevli Günler ile başlayan 6. Sarıyer TiyatrOda Şenliği Sarıyer Belediye Tiyatrosu’nun yeni oyunu "Halktan Biri" ile sona erdi.


 

419 Yetişkin, 8 Çocuk oyunu ve 6 Atölyenin yer aldığı 6.Sarıyer TiyatrOda Şenliği 5682 seyirci sayısına ulaştı. Teknik ekiplerle birlikte 275 sanatçıyı ağırlayan şenlik, izleyenlere dolu bir program seyrettirme imkanı yarattı.

“Hayatı durdurmak isteyenlere inat şenliğimizi yaptık”


Kapanış konuşmasını yapan Sarıyer Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni M. Gökhan Bulut “ Bomba tehditleri ve patlamaların olduğu zamanda başladığımız şenlikte, hayatı durdurmak isteyenlere inat şenliğimizi gerçekleştirdik. İnsan haklarının fütursuzca ve alenen ihlal edildiği dünyamızda hak mücadelemizi sanatımız aracılığıyla devam ettirdiğimizi ve ettireceğimizi bir kez daha 22 günlük süren bu şenlik süresince göstermiş olduk. Bu ne bir ilktir ne de son olacaktır. Temel hak ve özgürlüklerimizi elde etmek için ve tüm canlılarla eşit bir yaşama sahip olmak için gereken ne varsa yapacağız. Bizim mücadelemiz bu seneki Sarıyer TiyatrOda Şenliği’nin söylemi olan; TiyatrOyla Barış, TiyatrOyla Barış için olacaktır. Yani, hep iyiye ve güzele yanacak ışıklarımız, hep iyiyi ve güzeli arayacak ışıklarımız” dedi.

Seyirci Ödülü 6. Sarıyer TiyatrOda Şenliği’nde



  1. Sarıyer TiyatrOda Şenliği’nde seyircilere de ödül verildi. Kura ile seçilen 6 2seyirciye, en iyi şenlik seyircisi ödülü verilerek, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi Hayrettin Dereli, Sarıyer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Filiz Coşkun ve Sarıyer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bilet ve organizasyon sorumlusu Mehmet Şanlıoğlu tarafından katılım belgeleri takdim edildi.


Halktan Biri Prömiyerini Gerçekleştirdi


Sarıyer Belediye Tiyatrosu’nun yeni oyunu Halktan Biri “ Travis Pine “ 6. Sarıyer TiyatrOda Şenliği’nin son oyunu olarak seyircinin karşısına çıktı. Sam Bobrick’in yazdığı, Abdullah Alparslan’ın yönettiği, İsmail Karagöz ve Cihan Alparslan’ın oynadığı Halktan Biri “ Travis Pine“ ilk oyunuyla seyircilerden büyük ilgi gördü ve beğenildi.

Halktan Biri 16 – 30 Nisan Cumartesi günleri Nejat Uygur Sahnesi’nde sahnelenmeye devam edecek.