Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrede, Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanlığı’na tek liste olarak giren Muhtar Hüseyin Sarıuçak seçildi. Kongre sonrası katılımcılar, Tarabya’da Garaj Restoran’da yemek yedi.

 

4Darüşşafaka’daki Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’ndeki genel kurulda seçime tek liste gidildi, muhtarların çoğunluğunun oyunu alan Sarıuçak’ın görevine devam etmesi kararı çıktı. Böylelikle Darüşşafaka Muhtarı Hüseyin Sarıuçak, Sarıyer Muhtarlar Derneği’ne 4. kez başkan seçildi.

Divan başkanlığını Koçoğlu yaptı

Sarıyer Muhtarlar Derneği’nin yapılan genel kurulunda divan başkanlığını Sarıyer Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve iş adamı Bayramali Koçoğlu yaptı. Divan üyeliklerini ise Sarıyer Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Metin Akman, SASİDER Başkanı iş adamı Ali Genç ve Ömer Ertuğrul Yıldız yaptı. Gerçekleşen seçimde Sarıuçak yeniden başkan seçildi.

Sarıuçak’tan teşekkür konuşması

2Kongreden sonra yeniden başkan seçilen Sarıuçak, bütün katılımcılara teşekkür ederek, kendilerini bu göreve layık görenlerle birlikte Sarıyer için çalışmalarına kaldıkları yerden devam edeceklerini dile getirdi.

Kongreye yoğun katılım

Kongreye Sarıyer ve İstanbul protokolünden çok sayıda önemli isim katıldı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar, Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Kadir Delibalta, SP İlçe Başkanı Serdar Kılıç, Belediye Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun, AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Grup Başkanvekili Nurettin Çelik, meclis üyeleri, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Namık Şişman, Tarım Müdürü Yavuz Acar, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, İstinye Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Osman Gazi Kiraz, Baltalimanı Hastanesi Başhekim Yarımcısı Sebahattin Ataoğlu, Sarıyer Sivaslılar Derneği Başkanı Ali Genç, Ülkü Ocakları Başkanı Burak Karagülle, Sarıyer Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Birol Yılmazel ve çok sayıda muhtar katıldı. Sonrasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Başkan Genç’e hizmet plaketi verildi

1Genel Kurula katılan İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta da Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e, hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi verdi.

Kongre yemek ile son buldu

Oldukça renkli konuşmalar ve sohbetlere konu olan muhtarlar kongresi, Sarıyer Belediyesi tarafından katılımcılara Tarabya Garaj Restoran’da verilen öğle yemeği ile son buldu.