Köklü geçmişi ve uzman çekirdek ekibiyle dış tedavisinde fark yaratan Ramazanoğlu Diş Sağlığı Kliniği, uluslararası standartlara verdiği sağlık hizmetlerini sürdürüyor. 70’lerin başında Erol Ramazanoğlu tarafından kurulan klinik diş sağlığı alanında bir markanın adı haline gelmiş durumda.


 

2Deneyimin kaliteyle buluştuğu klinik, aynı zamanda bölge sakinlerinden olan Erol Ramazanoğlu tarafından kurulmuş. Bölgedeki insanlara nitelikli sağlık hizmeti sunan kliniğin İşletme Müdürü M.S.C(Master of Science) Dt. Nurettin Ramazanoğlu, babasının başlattığı bu hizmet bayrağını daha da yükseltmenin tatlı telaşı içerisinde.

Gazetemize verdiği röportajda diş sağlığının önemine vurgu yapan Dt. Nurettin Ramazanoğlu,“Bizler her şeyden önce yaşadığımız bölgeyi unutmayarak böylesi bir hizmetin haklı gururunu yaşıyoruz. Alanında uzman ekiplerimizle çalışıyoruz. Hastalarımızın ağız ve diş sağılığını korumak bizler için bir tutku haline geldi.  Bu tutkumuzu hayata geçirirken alanında uzman diş hekimleriyle birlikte çalışıyoruz. Tedavi süreçlerinde en ileri teknolojiyi kullanarak uluslararası standartlarında hizmete vermekteyiz. Amacımız hastalarımıza her türlü ağız ve diş sağlığı hizmetini sunabilmek ve her hastamızın kliniklerimizden sağlıklı ve gülerek çıkmasını sağlamaktır” diyor.

Nitelikli sağlık hizmetlerinin ve başarının sırını açıklayan M.S.C(Master of Science) Dt. Nurettin Ramazanoğlu, etik değerlere vurgu yapıyor. Hastalarıyla iyi bir iletişim kurduklarını belirten M.S.C(Master of Science) Dt. Nurettin Ramazanoğlu, “Tutkumuzu gerçekleştirirken, iyi eğitimli ve profesyonel ekibimizin etik kurallara bağlı kalarak uygulayacağı hizmetleri üst düzey teknolojik imkanlar ile birlikte hastalarımıza sunmaktayız. Biz tercih eden hastalarımıza ağız ve dış sağlığı konusunda en iyi hizmeti vermeyi amaçlıyoruz. Hizmetlerimizi sunarken hastalarımıza samimi, şeffaf ve dürüst davranırız. Mutlu ekibimizle güvenli ve huzurlu bir aile ortamı yaratarak onları mutlu etmenin çabası ve gayreti içindeyiz” dedi.

Zekeriyaköy’ü çok sevdiğini ifade eden M.S.C(Master of Science) Dt. Nurettin Ramazanoğlu, Diş hekimi ve aynı zamanda Ramazanoğlu Diş Sağlığı Kliniği kurucusu olan  babası Erol Ramazanoğlu, Çapa’da Çene Cerrahisi Uzmanlığı’nı bitiren abisinden de etkilendiğini  sözlerine ekliyor.

Ramazanoğlu, “Önümde iyi bir örnek var, ağabeyim; hep okuyarak hep çalışarak belirli bir noktaya kadar geldi. Bende dedim ki “Onun yanına bir diş hekimi yakışmaz, bir uzmanlık yapayım” en azından ağabeyimin cerrahi bölümündeki o büyük emeklerinin yanında onu destekleyici, tamamlayıcı olarak protez uzmanlığı yapmaya karar verdim” diyor.

Neredeyse tüm aile ferdelerinin hizmet verdiği dış ve ağız sağlığı alanında fark yaratan Ramazanoğlu Diş Sağlığı Kliniği’nde M.S.C(Master of Science) Dt. Nurettin Ramazanoğlu ile güzel ve keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

İşte diş ve ağız sağlığına dair merak edilenlerin anlatıldığı o keyifli röportajın tamamı:


Öncelikle çok merak edilen soru ile başlamak istiyoruz. Protez uzmanlığı nedir?


1Şu an düşünebildiğiniz ağız içindeki bütün estetik işler, lamineler, implant üstü protezler, zirkonlar, eskiden beri kullandığımız meral destekli protezler, takmalı çıkarmalı protezler, yaşlıların kullandığı hareketli protezlerin hepsinde uzmanlaşmaktır. Diş yapıldığı zaman estetik görümünden tutun da kullanırken size rahatsızlık verebilecek koku vs. daha sonra oluşabilecek sorunları baştan ön görebilir ve buna göre uygulama yapabiliriz.

Diş sağlığı ile ilgili herhangi bir problemi olmayabilir ama diyelim ki estetik açıdan gülüşü problemi yaşanlara çözümünü var mı?


Evet, tüm çözümler biz protez uzmanlarında. Çağımızda insanların sosyal ortamlardaki sıkıntılarını aslında biz çözüyoruz. Dişlerinde problemi olan, rahat gülümsemeyenlere biz estetik bir gülüş sağlıyoruz.

Peki, sözünü ettiğiniz işlemlerin uygulanması zorlu bir süreç mi?


Zor olduğunu söyleyebiliriz. Öncelikle hastanın bize güvenmesi lazım Çünkü; estetik işi biraz karmaşıktır, sadece sizin beğendiğiniz bir şeyi hastaya kabul ettirme diye bir şansımız yok. Benim beğendiğim bir dişi hastam da beğenecek ve ortak bir noktada buluşup onu ortaya çıkaracağız. İşte o zaman yapılan iş çok beğeniliyor. Biz santimlerle çalışmıyoruz,  milimetrelerle, hatta mikronlarla çalışıyoruz. Bizim mesleğimizin en zor kısmı budur. Mikronluk yapabileceğiniz bir hatada hasta protezini beğenmiyor veya yapılan dolgu da mikronik bir hata varsa hasta ağrı ile dönüyor bize. İşte bunun için bizim beyin cerrahi gibi ekstra titiz olmamız gerekiyor.

Ramazanoğlu Diş Sağlığı Kliniği Zekeriyaköy ve bölgeye büyük katkılar sağladı. Klinik olarak hangi hizmetleri veriyorsunuz?


Genel anestezi ile yapılan ameliyatlar dışındaki diş hekimliği ile ilgili düşünebileceğiniz he türlü işlemi burada yapıyoruz. Öncelikle bize baş vuran hastalarımızın şikayetlerini alıyoruz. Daha sonra onlara göre tedavi yöntemleri çıkartıyoruz.  Hastaların da görüş ve önerilerini alarak tedavi süreci başlıyor. Böylelikle tedavi sonrası hastalarımız bizden memnun ve sağlıklı dişlerle ayrılıyor. Bu yöntem sayesinde başarı grafiğimiz de artıyor.

Sizi diğer kliniklerden farklı kılan ne?


Bizi diğer kliniklerden ayıran en önemli şey panoramik röntgen birimine sahip olmamız. Doktorlar genelde panoramik röntgen istiyor, hastayı başka bir yerdeki röntgen merkezine gönderiyor. Bizde böyle bir şey yok, biz hasta geldiğinde önce röntgenini çekiyoruz. O röntgen üzerinden hastanın bütün sıkıntılarını belirliyoruz, o sıkıntıları belirledikten sonra gerekli bilgileri hastaya veriyoruz. Bunun dışında cerrahi ameliyatlar için cerrahımız var. Çocuk hastalar için örnek veriyorum; tel tedavisi yapıyorsa ortodonti uzmanımız var. Çürük veya dolgu, yer tutucu gibi çocukların pedodonti ana bilim dalı içindeki bütün işlemleri için, belirli günlerde pedodonti uzmanımız geliyor. Diş eti ameliyatları için periodontoloji uzmanımız var. Ortodonti için ortodonti uzmanı geliyor. Protez için zaten ben protez uzmanıyım, sabah ondan akşam saat sekize kadar cumartesi dahil sürekli buradayım. Dolgu, kanal tedavisi gibi işlerde ben yardımcı oluyorum ama bunlar içinde uzmanlarımız var. Biz burada tam donanımlı klinik-hastane işlevi görüyoruz. Burada herhangi bir normal diş hekimi çalışmıyor. Burada A’dan Z’ye bütün işlemler uzmanlar tarafından yapılıyor.

“Bizim bir muayene ücretimiz yok”


Son olarak hastalara yönelik öneri ve mesajınız nedir?


Bizim bir muayene ücretimiz yok, herkese kapımız açık. Burayı gelip görsünler beğensinler, beğenmediklerini söylesinler. Burası pazartesi ve cumartesi dahil 10:00-20:00 saatleri arasında açık. Burası bir klinik ama burası aslında bir aile yeri çünkü biz aileler için bir yer kurduk. Sağlık sektörünün bile ticarethaneye döndüğü bir zamanda biz bunu kırmak istiyoruz, gezmek için bile olsa herkesi buraya bekliyoruz.

“Çevremizde bırakacağı etkinin yeri çok önemlidir”


Dişler doğrudan görüş alanının ortasındadırlar ve etkileyici bir gülümseme pek çok konuda belirleyici olabilir. Mutlu bir gülüş, yüz güzelliğini artırarak bireyin özellikleri ve kişiliğini de ortaya koyan güçlü bir etkiye sahiptir. Gülümseme dizaynı (smile design) estetik diş hekimliği uygulamaları ile en iyi şekilde sağlanabilmektedir.

İş hayatınızda ya da sosyal ilişkilerde, güzel bir gülümsemenin çevremizde bırakacağı etkinin yerini hiçbir şey tutamaz. İdeal bir gülümsemenin çevremizde bırakacağı etkinin yeri çok önemlidir. İdeal bir gülümseme için, sağlık ve fonksiyon birleştirilerek doğal bir estetik tasarlamak mümkündür.

Nurettin Ramazanoğlu Kimdir?


1981 İstanbul doğumludur. Yeditepe Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesi’nden mezun olan Nurettin Ramazanoğlu, yine aynı üniversitede Prostetik Diş Tedavisi A.B.D prostetik Diş Tedavisi Master Programı (Protez Uzmanı)’nı bitirdi.

Ramazanoğlu Diş Sağlığı Kliniği Osmanbey Şubesi ve Çamlıca Hospitadent Diş Hastanesinde Protez Uzmanı olarak görev yapan Nurettin Ramazanoğlu zirkonyum ve zirkonyum implant, implant üstü protezler üzerine yayın yaptı. Konuyla ilgili çeşitli kurs ve seminerlere katılan Nurettin Ramazanoğlu , Ramazanoğlu Diş Sağlığı Kliniği Zekeriyaköy Şubesi’nde görev yapmakta.

Garanti Koza Vişne 2 4. Cad. M2 Blok no: 11/1 Zekeriyaköy


Tel: (0212) 202 51 83 -84


Gsm: 0532 585 54 58


n_ramazanoğ[email protected]