37 senelik mahalle olan Pınar Mahallesi, sonunda kendi muhtarlığına kavuşuyor. Yapımını Sarıyer Belediyesinin üstlendiği muhtarlık, iki kat olarak inşa ediliyor.

Pınar Mahallesi sonunda kendi muhtarlık binasına kavuşuyor. 37 senelik mahallede bugüne kadar kiralık dükkânlarda hizmet verdi. Pınar Mahallesi Muhtarı Ayhan Yılmaz’ın girişimleri sonucu Sarıyer Belediyesi mahalleye muhtarlık binası kazandırıyor. Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapımına başlanan muhtarlık, Temmuz’un başında hizmete girecek. Muhtar Ayhan Yılmaz yeni muhtarlık binasını anlatırken çok heyecanlı ve mutlu.

“MEVCUT YERİMİZ YETERSİZ”

Sarıyer’in eski bir mahallesi olduklarına vurgu yapan Yılmaz, “Yaklaşık 37 yıllık bir mahalleyiz ama hiç kendi muhtarlığımız olmadı. Bugüne kadar dükkândan bozma, dar, kiralık ofislerde halka hizmet vermeye çalıştık. Pınar Mahallesi de zamanla büyüdü, nüfusu arttı. Dolayısıyla gelişen mahalle ve çevremizde ki düzene ayak uydurmak, ihtiyaçları karşılamak için burası yeterli değildi.” dedi.

“ŞÜKRÜ GENÇ SÖZÜNÜ TUTTU”

Projenin çıkış sürecini anlatan Pınar Mahallesi Muhtarı Ayhan Yılmaz, “Mahallemize muhtarlık yapılması için Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e birkaç kere ricada bulundum. Belediye hizmet binası yapılırken, bu binanın içine yapılır diye bir beklentimiz vardı. Ancak o bölgede MİT inşaatı da başlayınca, trafiğin çok sıkışacağı düşünülerek bu planımız hayata geçirilmedi. En son yeni yapılan Sarıyer Belediye hizmet binasının tanıtımı sırasında Şükrü Genç’ten böyle bir ricada bulundum. Başkan ‘burayı açalım ertesi gün inşaata başlayacağız’ dedi. Gerçekten de başkanın dediği gibi oldu.  Hizmet binasının açılışından sonra muhtarlık binamızın inşaatına başladı.” diye konuştu.

“HALKA DAHA İYİ HİZMET VEREBİLECEĞİZ”

Yılmaz, “Her şeyden önce vatandaşın ihtiyaçlarına cevap verebilmemiz için daha büyük bir yere ihtiyacımız vardı. Vatandaşlar, muhtarlık kalabalık ise çekinip bir şey isteyemiyorlardı. Artık muhtarın kendi odası var vatandaşlarımız rahat rahat dertlerini anlatabilecek.” diye konuştu.

“HALK EĞİTİM KURSLARIMIZ DAHA AKTİF OLACAK”

Bir süredir Halk Eğitim Merkezi kanalı mahallemizde ki kadınlara yönelik kurslar verdiklerini belirten Yılmaz, “Bu kurslar için bugüne kadar Sarıyer Atatürk Mesleki Eğitim Merkezi ve Mehmet Akif İlkokulu’un sınıflarını kullandık. Şimdi o ihtiyacımızda ortadan kalktı. Muhtarlığın alt katını bu kurslar için kullanacağız. Üst katı da muhtarlık makamı olacak. Böylelikle halka daha iyi hizmet vereceğiz.” dedi.

ENGELLİ VATANDAŞLARDA DÜŞÜNÜLMÜŞ

Muhtarlığın önünde ki boş alana dair planlarını açıklayan yılmaz, “Bu alanın bir kısmını yeşil alan olarak değerlendireceğiz, bir kısmını da park yeri olarak kullanacağız. Engelli vatandaşların kolay ulaşımı için girişe engelli merdiveni yapılacak.” dedi.

“VATANDAŞ ÇOK MUTLU”

Mahallelinin de inşaatı bitme noktasına gelen muhtarlık binası için mutlu olduğunu belirten Yılmaz, “Başta Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç olmak üzere, Başkan Yardımcıları Gökan Zeybek, Sevgi Atalay, Fen İşleri Müdürü Veysel Kahraman ve Destek Hizmetleri Müdürü Gülal Erdovan’a ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.