CHP Sarıyer İlçe Örgütü, Mersin'de geçen yıl evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen 19 yaşındaki Özgecan Aslan'ı düzenledikleri eylemle andı.


CHP SARIYERGeçtiğimiz yıl vahşice katledilen 19 yaşındaki Özgecan Aslan Sarıyer’de anıldı. Pankart ve dövizlerle Hacıosman’da toplanan CHP’liler Boğaziçi Üniversitesi önünde basın açıklaması yaptı. Düzenlenen anmaya CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem,  Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Metroda eylem


Hacıosman Metro İstasyonu önünde toplanan CHP'liler, burada metroya bindi. Metro içinde ayağa kalkarak, beraberlerinde getirdikleri "Özgecan'ın çığlığını duydunuz mu?", "Kadına şiddet erkeklikse erkekliğimizden utanıyoruz", "Görmezden gelme", "Kadın cinayetlerine son", "Tecavüze, tacize son" dövizleri açtı. Herhangi bir slogan atmayan gruptakiler, kendilerini bekleyen arkadaşlarıyla metronun Boğaziçi Üniversitesi İstasyonu'nda buluştu. "ÖzgeCAN'ımız Yandı" yazılı pankartı açan gruptakiler, Boğaziçi Üniversitesi önüne kadar alkışlarla protesto yaparak yürüdü.

Sabaz: Şiddeti gösteren erkeğe değil, kadının onu kışkırtıp kışkırtmadığına bakılıyor


3CHP Sarıyer Gençlik Kolları Başkanı Nihan Sabaz, kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüzün her daim mücadele gerektiren bir insan hakkı ihlali olduğunu söyledi. Özgecan Aslan'ın bindiği minibüste uğradığı tecavüz girişimine direndiği için vahşi bir şekilde öldürüldüğünü anımsatan Sabaz, "Peki soruyoruz, Özgecan'ın yaşadığı bu hazin sondan sonra kadın cinayetleri konusunda ne değişti? Ne yazık ki son zamanlarda gün geçtikçe çoğalan kadın cinayetlerini çözmek adına hiçbir adım atılmadı. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'un en işlek caddelerinin birinde genç bir kızın tacize uğradıktan sonra aldığı tepkileri gördük. Burada tacizcinin ahlaksızlığından çok bir genç kızın gece 3'te dışarıda ne işi olduğu konuşuldu. Şiddeti gösteren erkeğe değil, kadının onu kışkırtıp kışkırtmadığına bakılıyor. Özgecan Aslan nezdinde şiddete, tacize, tecavüze uğramış tüm kadınların hesabı sorulana kadar mücadelelerine devam edecek." dedi.

Açıklamanın ardından vatandaşlara karanfil veren gruptakiler, olaysız bir şekilde dağıldı.

Haber: Nevzat TEMEL