Ömürtepe mahallesinin uzun süredir çekilen ulaşım sorunu hala bir çözüme kavuşmadı.


Daha önce de defalarca kez gündeme getirdiğimiz, ancak herhangi bir çözümün bulunmadığı Ömürtepe halkının büyük sorunlardan biri olan ulaşım, bir türlü çözülemiyor. Mahalleye giren toplu taşıma araçlarının azlığından şikayet eden mahalleli özellikle iş çıkış saatlerinde yetersiz kalan otobüs seferlerinin düzeltilmesini istiyor.

Mahalleli Ring seferler istiyor


gencoMahalleye otobüslerin düzensiz ve yetersiz oluşundan dolayı halk büyük sıkıntılar yaşıyor. Daha önce defalarca gerek muhtar gerek mahalleli yetkili yerlere başvurmalarına rağmen, sorun çözülemedi. Mahalleli seferlerin çoğaltılması ve özellikle akşam iş çıkış saatleri olan 16.30-21.00 arasında Hacıosman Metro’dan Tarabyaüstü’ne ring seferi yapılmasını istiyor.

Çağlayan: Kanayan yaramız bir an önce çözülmeli


Konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan mahalle muhtarı Genco Çağlayan, “Mahalleye gelen otobüs sayılarının yetersiz ve seferlerinin düzensiz olması, ister istemez durakta bir yoğunluğa sebep oluyor ve otobüsler doluyor. Bu konuda vatandaşlardan yoğun bir talep var. Sürekli şikayetler alıyoruz. Ek olarak yapılan ring seferleri ulaşım sorununu bir nebze azaltsa da hala tam olarak çözülmedi. Belediye otobüsleri olduğu zaman daha düzenliydi ama belediye otobüslerinin kalkması ve yerine özel Halk otobüslerinin gelmesiyle sorunlar daha da arttı. Mahalleye otobüs bazen hiç gelmez, bazen de uzun aralıklarla gelir. Bu Ömürtepe’de kemikleşen sorunun çözülmesi için defalarca gereken yerlere başvurmamıza rağmen herhangi bir çalışma başlamadı. Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz” dedi.