Sarıyer başta olmak üzere pek çok ilçede okullardaki yılbaşı etkinliklerine yasak getirildi. Öğrenciler arasındaki hediyeleşmenin de yasaklandığı duruma tepki gösteren CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, uygulamayı sert bir dille eleştirdi.


Sarıyer ve Bakırköy ilçe milli eğitim müdürlerinin okul müdürlüklerine gönderdiği yazılarda yılbaşı kutlaması, ağaç süslenmesi, öğrencilerin birbirine hediye alması gibi etkinliklerin yapılmaması konusunda uyardı.

Öğrencilere hediyeleşme yasağı getirildi


fft16_mf5141814Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz imzasıyla ilçedeki ‘ resmi ve özel’ tüm okulların müdürlüklerine gönderilen yazıda, “Müdürlüğümüze yapılan şikâyetlerden, yılbaşı kutlamaları ile ilgili mevzuat dışı uygulamaların olduğu anlaşılmaktadır. Yılbaşı nedeni ile öğrencilerin velilerin rızası olmadan hediyeleşmeye yönlendirilmesi, okullarda yılbaşı uygulamasının olmaması konusunda bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim” ifadelerini kullandı.

Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ‘Şube Müdürü Erdal Yazan’ imzasıyla gönderilen bir başka yazıda ise belirli gün ve haftalara yönelik etkinliklerin “Türk Milli Eğitimi’nin genel amaçları ve temel ilkelerine uygun yapılması (Örn: Yeni yıl için ağaç kesilmemesi, süslenmemesi.. vs.) hususunda” gereğinin yapılması istendi.

Yasaklamaya veli ve öğretmenlerden tepki


okullarda-yilbasi-kutlamalari-yasaklandi-5141823Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün yönergesinden veli ve eğitimciler öğrencilerin birbirine hediye almasını bile yasaklamaya yönelik uygulamayı eleştirirken, İstanbul’un başka ilçelerinde de okullara benzer yazılar gittiği ortaya çıktı. İstanbul Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 25 Aralık’ta gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı: “Yıl sonu itibari ile dersleri engelleyecek her türlü eğlence, çekiliş, şans oyunu ve öğrencileri olumsuz davranışlara sevk edebilecek tüm organizasyonların yapılmaması hususunda gereğini rica ederim.”

Deniz: Bu da mı yasak?


,Konuyla ilişkin bir tepki de CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz’den geldi.  Milli eğitim müdürlükleri tarafından verilen yasak kararının hükümet tarafından alındığını öne süren Deniz, "Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz okul müdürlüklerine yılbaşı kutlaması yapılmaması konusunda okul müdürlüklerine talimat vermiştir. Verilen bu talimat hükümet eliyle yürütülmektedir. Bir yanlış düşüncenin ürünüdür. Yılbaşı bugüne kadar zaten okullarda kutlanmadı ki, sadece çocuklar birbirilerine hediye vermeyecekmiş bu nasıl bir anlayış? Çocuğun arkadaşına hediye vermesinde ne gibi sakınca olabilir? Bu yasakçı Akp hükümetini ve zihniyetini kınıyorum. Bu hükümet ne yaptığını bilmiyor. Uygulamalar tam bir fiyasko. Bir taraftan yılbaşı nedeniyle kamu kurum ve kuruluşu personeline 4 gün tatil ilan edeceksiniz, bir taraftan da çocuğun çocuğa vereceği hediyeyi yasaklayacaksın. Bu ne yaman çelişki böyle. 2014 yılı Türkiye Cumhuriyeti tarihine yolsuzluk, yoksulluk, yalan ve yasaklar yılı olarak geçecektir” dedi.