Sarıyer’in gündemden düşmeyen 30 yıllık mülkiyet sorunuyla ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, mülkiyet sorununun çözülmesi adına herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. Bayraktar, “Bugüne kadar zor işleri başardık. Bu iş de, zor bir iş gibi görünse de üstesinden geleceğiz. Yeter ki samimi olalım, dürüst olalım” ifadelerini kullandı.

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, Sarıyer’in gündemden düşmeyen mülkiyet sorunuyla ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Göreve geldikleri ilk günden bu yana, Sarıyer’in en büyük probleminin mülkiyet sorunu olduğunu bildiklerini belirten Bayraktar, “Biz programımızı buna göre planladık ve kendimize dert edindik. Bunun bir an önce çözülmesi gereken bir problem olduğunun bilincini taşıyan bir Sarıyerli olarak mülkiyet sorununun çözülmesi adına göreve geldiğim günden itibaren ciddi çalışmalar yaptım. Biz bu çalışmaları yaparken tribünlere oynamadık. İnsanları aldatarak, kandırarak yalanlarla iftarlarla vatandaşların oyunu alalım demedik” şeklinde konuştu.
“DOĞRULARDAN ŞAŞMAYACAĞIZ”

Başkan Bayraktar, değerler üzerinden siyaset yaptıklarını dile getirerek, “Biz ne pahasına olursa olsun, isterse seçimi kaybedelim doğrulardan şaşmayacağız, taviz vermeyeceğiz. Biz temsil ettiğimiz anlayış gereği değerler üzerinden siyaset yapıyoruz. Makam, mevki ve bir takım ihtiraslar uğruna siyaset yapmıyoruz. Sarıyer siyasetinde bir paradigma değişikliği yaptığımızı düşünüyorum. İnşallah buna devam edeceğiz. Sarıyer’de örnek bir çalışma yaparak bu sorunun üstesinden geleceğiz. Biz mülkiyet meselesiyle ilgili birçok çalışma yapıyoruz. Bunlar çözüm içindir, milleti aldatmak, kandırmak için değil” dedi.
“UZUN SOLUKLU BİR YOL”

Mücadeleden asla yılmadıklarını vurgulayan Bayraktar, sözlerine şöyle devam etti: “Bugüne kadar zor işleri başardık. Bu iş de zor bir iş gibi görünse de üstesinden geleceğiz. Yeter ki samimi olalım dürüst olalım doğru olalım ve bu işi engellemeyelim. Bugüne kadar ‘-cek-cak’larla iş yapmadık. Biz, ‘bunu çözeceğiz’ demeyiz. Çözüm için elimizden gelen gayreti gösterme sözü veririz. Bu sadece benim gayretimle olacak bir şey değil. Sarıyer’in tamamını ilgilendiren herkesin taşın altına elini koymasıyla çözülebilecek bir sorun. Eğer bu yapılırsa çözüm gelir. Bu yol uzun soluklu bir yol. Bu yolu hep birlikte yürüyeceğiz.”
 “MÜLKİYETİ SEÇİM MALZEMESİ YAPMADIK”

İlçe başkanı olduğu dönemden itibaren 4 seçim geçirdiğini anımsatan Salih Bayraktar, “4 seçimde de hiçbir zaman mülkiyet konusunu seçim malzemesi yapmadık. Seçim kampanyalarında hiçbir zaman bunu kullanmadık. Biz yapacağımızı yaptıktan sonra vatandaşa, ‘bakın bu sorunu çözdük’ dedik. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Ancak vatandaş bize bu konuda ne kadar destek verirse çözüm o kadar karşılık bulur. Bu bir fırsattır. Salih Bayraktar bir risk alarak bu işi yapıyor. Bugüne kadar sıkıntılı bir konu olduğu için hiç kimse taşın altına elini koymamış” açıklamalarında bulundu.
“SARIYER BELEDİYESİ BU SORUNU 100 YIL ÇÖZEMEZ”

“Sarıyer Belediyesi burada 100 sene kalsa bu sorunu çözmez, çözemez” diyen Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğer çözmek isteselerdi geçmişte çözerlerdi, çözümü engellemezlerdi. 2981’i iptal ettirenler belli. 2008’de bunları Anayasa Mahkemesi’ne taşıyanlar belli. Biz bugün neyi konuşuyoruz, hangi anlayışı tartışıyoruz? Yani bunlar bu işin çözümünden yana olan her girişimi engellediler. Hiçbir zaman çözümden yana olmadılar. Biz 2B gibi çok daha zor bir problemi çözmüş iktidarız. Hayal edilemeyen problemleri çözmüşüz. Sarıyer her geçen gün kan kaybediyor. Bu konuda yerel, büyükşehir, iktidar bütünlüğü olsaydı bu konuda çok ciddi bir yol alınırdı diye düşünüyorum.”
“BÖYLE BİR HİZMET AŞKI OLAMAZ”

Başkan Bayraktar, sorunun ortak çözümü için 2015 yılının Mayıs ayında Sarıyer Belediye Meclisi’nde bir önerge verdiklerini hatırlatarak,  “Ancak çözüm olmadı. Derbent ortak mesele değil miydi? Niye Derbent projesini engellediler? Derbent projesi bu halkın menfaatine değil miydi? Bunu engelleyen kim? Sarıyer Belediyesi. Yargıya taşıyan kim? Sarıyer Belediyesi. Bunlar belgeleriyle ortada. Burada ortak bir uzlaşı yok. Çünkü bunu biz yapıyoruz diye engelliyorlar. Böyle bir anlayış olamaz. Hizmet aşkı diyorsunuz. Böyle bir hizmet aşkı olamaz. Bu millete hizmet etmek için buralardasınız, bu milletin geleceğini karartmak için değil. Hizmetleri engellemeniz için bu millet sizi oralara getirmedi” dedi.
“MAKAMLAR İÇİN ADAY OLMADIM”

AK Parti’deki kongre süreçleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Salih Bayraktar, “Makamlar için hiçbir zaman aday olmadım. Olmayacağım. Makamlar bize aday olduğunda bunu değerlendirdim, değerlendireceğim. Bizim siyaset anlayışımız ve felsefemiz bu. Biz bu anlayışla hareket ediyoruz. Eğer görevden ayrılırsam kendi vicdanımda huzurlu olurum.  Biz bu makamlara güç katabiliyorsak o bizi mutlu eder. Sarıyer sokaklarında başımız dik dolaşırız. Biz Sarıyer Belediye Başkanlığı yapıp da sonradan Sarıyer sokaklarında görülmeyen insanları biliyoruz. Bugün İhsan Yalçın’ı gören var mı? Yarın da aynısı olacak. Bunu çok açık ve net söylüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.