Sarıyer İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir program düzenledi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın” temasıyla hazırlanan program İBB Yeniköy Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Mutlu kadın olmanın ipuçları

İstanbul İl ADRB Vaizi Ayşe Elif Apuhan’ın Kur’an tilavetiyle başlayan programda Uzman Klinik Psikolog Rukiye Karaköse tarafından bir konferans verildi. Kadının toplumda üstlendiği rollere değinen Karaköse, “Kadın; eş, anne, ev hanımı ve çalışan kadın gibi çeşitli rolleri gerçekleştirirken zaman içinde karşılaştığı durumlar neticesindeki fiziksel ve ruhsal değişimler yaşıyor” dedi. Mutlu kadın olmanın ipuçlarını, maddeler halinde sıralayan Rukiye Karaköse; “Kendinize zaman ayırın, egzersiz ve yürüyüş yapın, kendinizi ve ailenizi başkalarıyla kıyaslamayın, şükredin, karşılıksız iyilik yapın, yorulduğunuzda “hayır” demeyi bilin, sağlığınıza önem verin, yeni şeyler öğrenip kendinizi daima geliştirin, dostlarınızla daha fazla zaman geçirin” ifadelerini kullandı.

Konferans dua ile tamamlandı

Sarıyerli hanımların yoğun ilgi gösterdiği konferansı dua ile tamamlayan Karaköse, “Allahım! Değiştirebileceğimiz şeyleri değiştirmek için bize güç ve cesaret ver. Değiştiremeyeceğimiz şeyleri kabullenmek için sabır ver. Bu ikisini ayırt etmek için de akıl ver” dedi.