Sarıyer Müftülüğü, ‘Emperyalizme Direniş Bilinci Çanakkale ve Mehmet Akif Ersoy’ konulu bir konferans gerçekleştirdi. Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Andı’nın konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe; Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Maslak Üçyol Camii imam-hatibi İhsan Topçu’nun Kuran tilavetiyle devam etti.

Kadıoğlu: Çanakkale, güncel ve önemli bir konu

Programın açılış konuşmasını yapan Sarıyer Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu; kendisinin bir Mehmet Akif Ersoy hayranı olduğunu, görev yaptığı ilçelerde Akif’in ismini yaşatmaya çalıştığını söyledi. Müftü Kadıoğlu, “Konferansımızın başlığı olan ‘Emperyalizme Direniş Bilinci Çanakkale’ güncel ve önemli bir konudur. Zira emperyal güçlerin, İslam’ı boğmak isteyenlerin, milletimize ve ümmet coğrafyasına bugün de aynı amaç doğrultursunda saldırdıkları bilinmektedir” dedi.

Andı: Hiçbir devletin milli marşında yoktur

Kadıoğlu’nun ardından konferansa başlayan Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Andı, “Mehmet Akif’in yazdığı İstiklal Marşı’nın içerisindeki milli ve manevi değerleri ifade eden kavramlar hiçbir devletin milli marşında yoktur. Mehmet Akif sevgisi toplumsal bilinçle günümüze taşınmıştır” diye konuştu.

“Çanakkale emperyalizme karşı direniş”

Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıldönümünü idrak ettiğimizi anımsatan Prof. Dr. Andı, Çanakkale’nin bir asır evvelden başlayan emperyalizme karşı direniş bilinci olduğunu söyledi. Andı, “Bugün Afrin’de karşımıza çıkan, Akif’in ‘Tek dişi kalmış canavar’ sözleriyle dile getirdiği büyük saldırıya karşı aynı bilinçle başarı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.