11Atatürk devrim ve ilkelerine inanan tüm vatansever, parti ve dernekleri aynı çatı altında birleştirmek amacıyla kurulan Milli Merkez’in Sarıyer Şubesi açıldı, İlçe Temsilciliğine de tanınmış siyasetçi ve yazar Yetkin Aröz getirildi.

Milli Merkez’in tüm vatansever güçleri birleştirerek, ortak mücadeleyi yürütmek üzere kurulduğunu söyleyen Yetkin Aröz şu bilgileri verdi:

ARÖZ: “MİLLİ MERKEZ AÇILIM VE ÇÖZÜM SÜRECİNE, TERÖRÜ DURDURAMAYACAĞI, ÜLKEMİZİN BÖLÜNMESİNE FIRSAT VERECEĞİ DÜŞÜNCESİYLE KARŞI ÇIKMAKTADIR”

 “Milli Merkez 23 Nisan 2013’te Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğü ve Türk Milletinin birliğini savunmak, siyasal, sosyal ve toplumsal çalışmaları yürütmek için ‘Atatürk’te Birleştik’ ilkesiyle tüm vatansever güçleri bir çatı altında birleştirmek amacıyla kuruldu.  Milli Merkez; bir dernek, vakıf ya da siyasi parti değildir. Kuruluş amacında belirtilen ilkeleri doğrultusunda yurt sathında ‘Milli Anayasa Forumları’ ve gerektiğinde açık hava toplantıları düzenleyerek bölünme anayasasına karşı direnişini sürdürecektir. Siyasi, sosyal, kültürel, ekonomik idari ve adli ülkemizi ve milletimizi ilgilendiren her türlü konuda düşüncelerini ve önerilerini ve düşüncelerini kamuoyuyla paylaşacaktır. Açılım ve çözüm sürecine, terörü durduramayacağı, ülkemizin bölünmesine fırsat vereceği düşüncesiyle karşı çıkmaktadır. Çalışmalarını Atatürk’te birleşen, meslek odaları, sendikalar, demokratik kitle örgütleri, kadın örgütleri, gençlik örgütleri, medya mensupları ve aydınlar, sanatçılar, akademisyenlerle birlikte yürütecektir. Önümüzdeki genel ve yerel seçimlerde tüm yurtta adaylar arasından Atatürk Devrim ve İlkelerine inanan en güçlü adayın seçilmesi için çalışmalarını yapacaktır. Atatürk Devrim ve İlkelerine inanan tüm vatanseverler, parti, dernek ayrımı gözetmeksizin Milli Merkez içinde görev alabilirler. Milli Merkez; tüm vatansever güçleri birleştirerek, ortak mücadeleyi yürütmek üzere kurulmuştur. Türkiye gündemi ve mevcut siyasi partilerdeki gelişmelere göre ülkemizin önüne her türlü seçeneği koyabilir. Bu durumda Milli Merkez bütün organlarıyla bir araya gelerek her türlü seçeneği değerlendirmeye alacaktır. Sarıyer ilçe örgütümüz de bu esaslar içinde 30 Ekim 2013 tarihinde Genel Kurulu’nu yapacak ve yöneticilerini belirleyecektir.”