CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı ve CHP Sarıyer Eski İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Sarıyer Posta Gazetesi’ni ziyaret etti. Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na açıklamalarda bulunan Deniz, “Benim için siyaset bir meslek değil, bir yaşam tarzı. Yaklaşık 30 yıldır siyasi faaliyetlerdeyim. Bu süreçte toplumsal yapıların ve olayların içinde bulundum. Spor kulübü başkanlığı yaptım. Bulunduğum her kurumdan kendi isteğimle ayrıldım. Gerek siyasi gerek sosyal gerek iş faaliyetlerim olsun, zamanı geldiğine inandığımda bırakmasını bildim. Koltukları uzun yıllar işgal etmek zamanla insanları hantallaştırıyor” ifadelerini kullandı.

“Daha farklı görevlerde hizmet etmek istedim”

İlçe başkanlığı görevine devam etmesi yönünde çok ciddi ısrar olduğunu ancak yeni bir ismin gelmesi gerektiğine inandığı için görevi bıraktığını anlatan Deniz, “Bir insan bir görevde başarılıysa bir üst makamda görev almalı, başarısız ise kenara çekilmeli. Sarıyer kamuoyu beni başarılı addediyor. Dolayısıyla partimize daha farklı görevlerde hizmet etmek istedim. Bu düşünceyle ilçe başkanlığına aday olmadım” şeklinde konuştu.

“Tartışmalar demokrasinin bir gereğidir”

Geçtiğimiz aralık ayındaki kongre sürecine değinen Mehmet Deniz, “Ben ilkesel olarak; partide görevi olan bir arkadaşın, görevini tamamlamadan bir başka göreve talip olmasını doğru bulmuyorum. O görevi tamamladıktan sonra yeni bir göreve talip olmalı diye düşünüyorum. Bu fikrimi partideki yetkililere ve arkadaşlarıma da aktardım. CHP’de tartışmalar olur ama kırgınlıklar olmaz. Biz tartışmaları demokrasinin bir gereği olarak görüyoruz. Şimdi Sevim Hanım ilçe başkanlığını sürdürüyor. Benim arzum partiyi gençlere bırakmaktı. Ancak Sevim Yalınkılıç’a CHP İlçe Başkanımız olarak destek veriyoruz. Başarılı olacağına inanıyoruz. Daha iki gün önce ilçe binamızda Sevim Hanım ile beraberdik. Kendisiyle zaman zaman konuşuyoruz, fikir telakkisi yapıyoruz. Her zaman destek vereceğiz” dedi.

“Armudun sapına üzümün çöpüne bakacak halimiz yok”

Mehmet Deniz, 24 Haziran Seçimleri’nin tarihi bir öneme sahip olduğuna vurgu yaparak, “Bu seçimler, Cumhuriyet tarihindeki tüm seçimlerin toplamından daha önemli. Burada Türkiye’nin rejimi ve demokrasisi oylanacak. Böyle kritik bir ortamda bizim armudun sapına üzümün, çöpüne bakacak halimiz yok. Bakın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce, kongrede yarışmışlardı. Sert bir kongre geçirmiştik. Ancak Genel Başkanımız, kendi rakibini Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdi. Bu hiçbir partide olmaz. Bizim demokrasiyi ne kadar içselleştirdiğimizin, önemsediğimizin bir göstergesi” diye konuştu.

“Yereldeki tecrübemi ulusala taşımak istiyorum”

Sarıyer’in Cumhuriyet Halk Partisi için çok önemli olduğunu belirten Mehmet Deniz, şöyle devam etti: “CHP, Sarıyer’den 2 veya 3 tane milletvekili çıkarmalıdır. Çünkü CHP İlçe Örgütü, Sarıyer Belediyesini AK Parti’den aldı ve 2009’dan bu yana tüm seçimlerde sürekli oyunu artırıyor. Büyük ivme kazanmış bir şekilde yoluna devam ediyor. Ankara’da siyaset yapan büyüklerimiz, yereldeki sorunları bizler kadar bilemez. Ben yereldeki siyasi birikimimi ve tecrübemi ulusala taşımak istediğim için aday adayı oldum.”

“CHP Türkiye’nin teminatıdır”

Parti tabanı ve yönetimde çok ciddi bir heyecan olduğuna dikkat çeken Deniz, “Bizim hedeflerimiz var. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyet’e sonuna kadar sahip çıkmak birinci görevimiz. Mustafa Kemal’in askeriyiz demek bunu gerektirir. Onun attığı temellerin bugün de hayati olduğunun bilincindeyiz. Ülkemizin ve partimizin kurucu değerlerini sonuna kadar yaşatma noktasında bizim yeminimiz var. Daima bunun mücadelesini vereceğiz. CHP Türkiye’nin ve demokrasinin teminatıdır” diyerek sözlerine son verdi.