Sarıyer Belediyesi’nin 2009 yerel seçimlerinde “Her mahalleye Semt Evi kuracağız” şiarıyla başlattığı çalışmanın ardından bazı mahallelere semt evleri kurulurken, Semt Evleri’nin olmadığı mahallelerde ise vatandaşlar tepkili.


Sarıyer Belediyesi 2009 seçimlerinde her mahallede vatandaşların hizmetlerine semt evleri sunma sözü vermişti. Yetkililer semt evlerinin amaçlarını, mahalleye hızlı ve etkili hizmet sunulması ve sorunların yerinde tespit edilip kalıcı çözümler olarak ifade ediyorlar.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer’in ilk Semt Evi olan Bahçeköy Semt Evi’nin açılışını yaparken “Semt Evleri’nin önemine değinerek, “Hizmet odaklı sosyal belediyecilik anlayışını yaşama geçiren örnek hizmet” olarak tanımlamıştı.

Mahalle sakinleri, Şükrü Genç’in bu sözlerini hatırlatarak, “Şükrü Başkanın bu sözlerine katılıyor ve destekliyoruz. Sosyal belediyeciliğin halkın kendi ihtiyaçları ve sorunlarını belirlemesi çözüm sürecinde söz sahibi olması ve çözüme yönelik uygulamalarda üzerinden gerçekleşir. Bu bağlamda önemli bir mekanizma olduğumuza inanıyoruz.  O zaman her mahallede bir Semt Evi olması belediyenin öncelikli meselesi olmalıdır diyoruz. Semt evleri bulunmayan Reşitpaşa, Pınar Mahallesi, Emirgan, Kocataş, Derbent ve Ferahevler Mahallerinin bir an önce semt evlerine kavuşmalarını bekliyoruz” İfadelerini kullandılar.