İstanbul Maslak’ta bulunan Darüşşafaka Spor Tesisleri’nde haciz şoku yaşandı. Haciz, tesisleri Darüşşafaka Vakfı’ndan kiralayan firmaya yönelik yapıldı. 6 bin üyesi bulunan spor salonu kapatıldı.


 

Salonu terk etmek istemeyen üyeler mayoları ile dışarı atıldı. İşletme yetkilileri ile haciz memurları arasında başlayan tartışma sonucu tesislere polis geldi. Tesis içinde onlarca öğrencisi olan anaokulu mühürlendi. Polis eşliğinde Darüşşafaka spor tesislerine gelen icra memurları haciz tebligatı yaptı. Haciz, Darüşşafaka tesislerini Darüşşafaka Vakfı’ndan kira karşılığı işleten Norse adlı firmaya yönelikti. Firma yetkilileri ile haciz memurları arasında başlayan tartışmanın kavgaya dönüşmemesi için polis memurları güvenlik önlemi aldı.

Mayoları ile dışarı atıldılar


norse1Tesis içindeki havuzda bulunan üyelerin binlerce lira verdiklerini belirterek tesisten çıkmak istememesi gerginliği arttırdı. Tesisin havuz bölümünde gerginliğin artması üzerine bazı üyeler üzerlerinde mayolarla tesisin havuz bölümünden polis kontrolünde çıkarıldı.

Anaokulu öğrencileri okulsuz kaldı


Darüşşafaka Vakfı’na ait tesislerin işletmecisi Norse’ye gelen haciz onlarca öğrenciyi de mağdur etti. Tesis içindeki bir bölümü işletmeci firmadan kiralayan Süper Çocuklar Anaokulu’da hacizden payını aldı. Tesisleri işleten firma ile bir bağı bulunmayan anaokulu mühürlendi. Okul yetkilileri “Apar topar dışarı çıkarıldık. Mutfakta, ocağın üstünde çocukların yiyecekleri kaldı” diye tepki gösterdi. Onlarca çocuğun okula gidememesi, çalışan anne babaları da mağdur etti. Sabah çocuğunu okula götüren velilerin tesis içine girmeleri engellendi. İcra memurları ile görüşen okul yetkilileri haciz işlemlerinin okul ile ilgisi olmadığını belirtti ama kapı mühürlendi. İcra şikayetçilerinden biri olan Darüşşafaka Vakfı yetkililerinin okulun açılması yönünde çalışma yapması bekleniyor.

İflas erteleme istenmişti


darüşşafaka3İcra memurları Darüşşafaka Vakfı ile alacaklı başka firmaların şikayeti üzerine mahkeme kararı ile haciz işlemini gerçekleştirdi. Vakfın sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamaya göre; kiracı işletmeci kirasını ödemiyordu ve vakıfla birlikte diğer alacaklılar da davaya müdahil oldu. Saat 17.00’de tesislere gelen iflas masası yetkilileri tüm tesisi mühürledi ve özel güvenlik aracılığı ile tesislere girişi yasakladı.

Üyeler ne yapacak?


6 bin üyesi bulunan spor tesislerinin açılıp açılmayacağı muamma. Haciz işlemleri sırasında bir üye “daha dün 9 bin lira verip 5 yıl üye oldum. Şimdi paramı kimden alacağım” diye tepki gösterdi. İcra memurları, şikayetçi üyelerin Çağlayan Adliyesi’nde bulunan iflas masasına başvurmalarını istedi.

Tesiste neler var?


Maslak Darüşşafaka Tesisleri içerisinde yer alan Norse Fitnesstation bölgenin en büyük spor tesisi. 25.000 metrekare alana kurulu tesisin içerisinde fitness alanı, yarı olimpik ve olimpik havuzlar, tenis kortları, basketbol sahası, tiyatro salonu ve bir anaokulu bulunuyor.