kum zambaklarıSarıyer Belediyesi ile Kilyos Çevre Koruma Derneği’nin işbirliği ve Sarıyer Rotary Kulübü'nün sponsorluğunda düzenlenen 5. Kilyos Kum Zambakları Festivali başladı.


Kilyos ile özdeşleşen yeşil yapraklı, beyaz çiçekli ve soğanlı bir bitki olan kum zambaklarını koruma altına almak ve farkındalık yaratmak amacıyla geleneksel olarak düzenlenen Kum Zambakları Festivali başladı. Sarıyer Belediyesi ve Kilyos Çevre ve Kültür Derneği’nin katkıları ile Sarıyer Rotary Kulübü sponsorluğunda bu yıl 5.si gerçekleşen festivalin açılış töreni Kilyos Meydanı’nda gerçekleşti.

Erdem: Festivalin teması Barış oldu


ismail erdemDoğanın korunmasında duyarlılık gösteren Sarıyerlilerin katıldığı açılışta konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, festivalin barış adına olduğunu dile getirerek, ‘’Sosyal belediyecilik anlayışımızla doğaya sahip çıkıyoruz ve kum zambakları ile doğada nesli tükenmek üzere olan tüm canlılarla ilgili her türlü çalışmayı yapacağız. Ülkemiz zor günlerden geçiyor ve bu 3 günde festivalin teması barış oldu’’ dedi.

Sarıyer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisiyle başlayan festivalde Kilyos Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Güler Sönmez ve Sarıyer Rotary Kulübü Başkanı Fulya Temeltaş bir teşekkür konuşması yaptı. Konuşmaların ardından katılımcılar Gümüşdere plajında bulunan kum zambakları alanına gidip hatıra fotoğrafı çektirdiler.kum zambakları

Mikrokredi desteği alan kadınların el emeklerini sundukları resim sergisi, el sanatları, sinema gösterilerin yer aldığı festival 29 ve 30 Ağustos tarihleri arasında devam edecek.