Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, merkezi Sarıyer Maslak’ta bulunan Kulüpler Birliği Vakfı’na beklenen ziyaretini gerçekleştirdi.

Ziyaret 4 saat sürdü. Bak, vakfın yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelirken, kulüplerin problemleri konuşuldu. Kulüpler Birliği’ne iade-i ziyaret gerçekleştirdiklerini kaydeden Bak, kuruldan spor ve futbolun sorunlarına ilişkin bilgiler aldığını belirtti. Gelinen noktanın da aktarıldığını ifade eden Bak, gerekli istişarelerin birlikte yürütüleceğini söyledi.  Sorunların çözümü noktasında birlikte hareket edileceğini kaydeden Bak, “Bizler Türk futbolunun, sporunun dünya çapında başarılı bir hale gelmesi hedefindeyiz. Üzerimize nelerin düştüğüne bakıp ona göre hareket edeceğiz” dedi.

ÖZBEK, KURULLARLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ


Kulüplerr Birliği Vakfı Başkanı Dursun Özbek de ziyaretle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakanı ziyaret ettiklerinde çalışma komisyonlarının kurulması noktasında görev üstlendiklerini hatırlatan Özel, bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da arz ettiklerini anımsattı. O günden sonra kurulların kurulduğunu dile getiren Özbek, “Kurullar üretime geçti ve bu noktada mesafeler aldı. Bunlar Türk futbolunun sorunları ile ilgili. İçerisinde altyapıdan, oyuncu sağlığına, marka değerinin yükseltilmesinden hukuka kadar konuların yer aldığı komisyonlarımız var” diye konuştu.