Maslak Oto Sanayi esnafı dert yanıyor. Piyasalarındaki durgunluk nedeniyle işlerinin her geçen gün düştüğünü belirten esnaf, gerekli tedbirlerin alınmasın istedi.


4Piyasalarda sözü edilen ekonomik durgunluk kendini iyiden iyiye his ettirdi. Ekonomik durgunluk en çok ise küçük ölçekli esnafı etkilemiş durumda. Özellikle otomotiv sektöründe hissedilen ekonomik durgunluk Maslak Oto Sanayi esnafını bitirme noktasında getirdi. Yüksek vergi ve kira ödemeleri nedeniyle bin bir zorluklarla dönen esnaf bu gidişattan umutsuz. Esnaf özellikle nakit paranın piyasada olmamasından dolayı şikayetçi. Piyasalardaki durgunluk her geçen gün artarken, icra dosyaları kabarmış, sanayi esnafı siftahsız kepenk kapatıyor.

Büyük servisler küçük esnafı bitiriyor


Özellikle büyük yetkili servislerinin küçük esnaf üzerinde hüküm kurması ve Maslak plazalar bölgesinde sabahın erken saatleri ve iş çıkış saatlerinde oluşan trafik sorunundan dolayı esnaf iş yapamaz hale geldi. Bu sorunların üst üste gelmesiyle, yaklaşık 3 bin esnafın olduğu sanayi sitesinde umutsuz bekleyiş sürerken esnaf durumu gazetemize değerlendirdi.

‘‘Piyasalar 3 yıldır çok durgun’’


Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan oto tamircisi Dursun Çak, son iki yıldan beri piyasaların durgun olduğunu söyledi. Son 11 yılın en durgun sürecini yaşadıklarını belirten Çak, “İki seneden bu yana çektiğim sıkıntıyı hiçbir zaman çekmedim. Görünmeyen bir kriz var. Bu kriz özellikle de küçük esnafı etkiliyor.  Ayrıca yaptığımız işlerden ücretlerimizi alamaz olduk. Çünkü piyasada para yok. Ama büyük firmalar açısından bir sorun yok. Kısacası küçük esnaf her geçen gün batarken büyük firmalar büyüyor” şeklinde konuştu.

“Bizi buradan çıkaracaklar”

Maslak Oto Sanayi Sitesi’nin taşınma söylemini değerlendiren çak, “Etrafımız gökdelenlerle sarılmış durumda anladığımız kadarıyla bizi buradan çıkartacaklar. Tabi bu zor olacak.  Esnafın buradan tahliye edilmesi bizleri bitirir ve burada ekmek yiyen binlerce çalışan zor duruma düşer. Yaşadığımız tüm sorunların çözümü için, meslek odamızın bir an önce harekete geçmesi gerekiyor” dedi.