kilyosKilyos Kumda Sanat Şenliği Çalışma Grubu tarafından Tırmata Beach’te barış temalı festival düzenlendi.


Kilyos Kumda Sanat Şenliği Çalışma Grubu’nun Sarıyer Belediyesi desteğiyle düzenlenen festivalde, heykeller barış için yapıldı. Tırmata Beach’te  3 gün botunca süren etkinlikte usta sanatçıların kumdan yaptıkları eserler renkli görüntülere sahne oldu.  Kumsalda hazırlanan çalışma alanında kumdan heykeller, çakıl taşlarından mozaikler ve çevreden toplanan malzemelerle barış temalı heykeller yapıldı.


Erdem: Biz barışı her alanda inşa edeceğ22iz


Kumdan yapılan çalışmaları teker teker gezip inceleyen Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, sanatçılara emeklerinden dolayı teşekkür edip, plaket takdim etti. Eserlerin sergilediği şenlikte bir konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, "Biz barışı her alanda inşa edeceğiz. Kumda da sanatımızı icra ederken barışı simgeleyen objeler yaparak bu mesajı verebiliyoruz"dedi.


Turan: Amacımız barışa katkı sunmak


IMG_1548Kilyos Kumda Sanat Şenliği Çalışma Grubu adına konuşan Emin Turan,‘’Eserlerimizi bu kez barış için yapıyoruz, toplumda, ülkemizde, dünyada ve doğada barış için yapıyoruz. Yapılan bu eserlerle yetkililere en ufak bir mesaj verdiysek amacımıza ulaştık demektir. Amacımız; insan ölümünün son bulması’’şeklinde konuştu.

kumda sanat

 

 

 

 

5 6