Büyükdere Kazıklıyol kaldırımındaki korkulukların 4 yıl önce kaldırım düzenlemesi yapılmak için kaldırıldı ve bir daha yerine takılmadı. Korkulukların olmaması vatandaşları tedirgin ediyor.


İstabul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından 4 yıl önce, kazıklı yolun bozulan yaya kaldırım tabanına yeniden beton dökmek için demir korkulukların ve zincirlerin sökülerek bir daha yerine takılmadı. Sahil boyunca güvenlik şeridi ve korkulukların olmaması can güvenliğinin olmamasına neden oluyor. Aradan 4 yıl geçmesine rağmen Büyükdere Mahalle Muhtarı Ali Yazıcı onlarca defa İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yapılmasına rağmen olumlu ya da olumsuz bir cevap alamadı. Özellikle havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte sahille akın eden vatandaşlar can güvenliğinden tedirgin. Korkuluğun olmadığı sahilde daha önce birçok ölüm vakası yaşanmıştı.

Yazıcı, yetkilileri göreve çağırdı


ali yazıcıKonuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Büyükdere Mahalle Muhtarı Ali Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sökülen demir korkulukların yerine takılmaması nedeniyle, vatandaşın can güvenliği olmadığını belirterek, Büyükşehir yetkililerini göreve çağırdı. Yazıcı, “4 yıl önce Kazıklıyol sahil boyunca korkulukları vardı. İBB yetkilileri kaldırım düzenlemesi yapacaklarını söyleyerek korkulukları kaldırdılar. Aradan 4 yıl geçmesine rağmen onlarca kez başvuru yaptım. Bütün başvurularım cevapsız kaldı. Sözünü ettiğimiz yolda birçok vatandaşımız denize düşme tehlikesiyle karşı karşıya, bunun son 2 örneği İsmail Civelek isimli engelli vatandaşımız emekli maaşını çekmek için akülü sandalyesiyle Sarıyer’e giderken denize düşmüş, çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarılmıştı. Yine aynı yerde Osman Kurt adlı genç vatandaşımız maalesef denize düşerek boğulmuştu. Korkuluklar sökülüp götürülmeden önce burada denize düşme vakaları yaşanmıyordu, maalesef Büyükşehir Belediyesi bu demir korkulukları söktüğünden beri bu üzücü haberleri sürekli duyuyoruz” dedi.