Yenimahalle bulunan Su Ürünleri Kooperatifi’ni ziyaret eden Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, vatandaşlarla bir araya gelerek Sarıyer’in sorunları ve kooperatif hakkında bilgi aldı.


 

sarıyer kaymakamıSu ürünleri Kooperatifi Başkanı Bilal Çınar, sorunlarını ve taleplerini Sarıyer Kaymakamı Osman Gürsoy Bilgin ile paylaştı. Çınar, 85 üyesi, 26 küçüklü büyüklü tekne ile 1971 yılından beri Su Ürünleri kooperatifi adı altından hizmet verdiklerini belirten Çınar, “Sarıyer’in es eski derneklerinden biriyiz.  Ama maalesef kendi toplantılarımız yapacak bir binamız yok” dedi. Başkan Çınar’ın taleplerine çözüm bulacaklarını belirten Kaymakam Bilgin, kooperatif ziyareti sırasında vatandaşların sorunlarını dinledi ve notlar aldı.

Sarıyer’in birçok sorunla boğuştuğunu belirten Kaymakam Bilgin, çözümü konusunda elinden geleni yaptıklarını söyleyerek,“Bizim sıkıntılarımızdan bir tanesi Sarıyer’in ön görünümde olması. Sarıyer Belediyesi olsun Büyükşehir Belediyesi olsun normalde sahillerde dilediği gibi yapılaşma yapabilir ancak ön görünüm olduğu için Boğaziçi İmar’ dan izin almak gerekir. Zaten o da mümkün değil. Çivi çakılamaz. Şu an İskele konusun da bir şey yapamıyoruz, ancak iskele konusu üzerinde durmak lazım. Büyükşehir’ den yetkililer geldi. Konu hakkında bilgimiz var, onlarla görüştük” dedi.

Odabaşı: Balıkçılar çarsının olmaması Sarıyer’de balıkçılığı giderek bitiriyor


bilal çınarDernek yöneticisi Arif Odabaşı da yaşadıkları sorunu şu sözlerle anlattı: “Bizim Sarıyer Spor Kulübü kafeteryasının orada eskiden 25-30 tane satıcısı olan bir balıkçılar çarşısı vardı. Balık para ederdi. Şimdi getirsen 2 kişi satıyor. Hal gitti Gürpınar’a. Adam orada satmaya mecbur kalıyor. Gürpınar buradan 60 kilometre uzaklıkta. Balıklar Gürpınar’ a trafikle beraber anca akşama ulaşıyor.  Sarıyer balıkçılarıyla tanınır, ancak şu an balıkçılık yüz tutmuş vaziyette”

Sarıyerli taze balık yiyemiyor


Kaymakam Bilgin, Sarıyer’deki balıkçılık sorunun çok önemli olduğunu söyleyerek, “Balıkçılığın sorunlarını hepimiz biliyoruz, ama bunlar balıkçılardan da kaynaklanıyor. Yasak mevsimlerde avlananlar var. Ciddi çalışmalar yapıldı, bizlerde katıldık. Devlet kuralları vatandaşlarımızın rahat için koyuyor. Ama maalesef kurallara uymayanlar var. Ve bunun zararını hepimiz görüyoruz.  Şimdi bakın, Sarıyer’ de hep bir şey gündeme geliyor ki Sarıyerli taze balık yiyemiyor. Çünkü satılmıyor. Balıkçılık konusunda bize getirilen en önemli şikayet bu. Bir defa bir mezatın olmayışı. Yani bizim buradaki kooperatiflere bağlı balıkçılar tarafından tutulan balıklar burada satılamıyor. İkincisi de perakende satış yerlerinin çok az olması. Yani tutulan balıkların aynı gün içerisin de Sarıyer tüketicisine arz edilmesi lazım. Bu bağlantıyı tam kurmamız en büyük sıkıntıdır” dedi.

Bilgin: Gecekondu ve kaçak yapılaşma en büyük sorun


2Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, “Sarıyer’ de iki tip problem var. Birincisi ‘Gecekondulaşma’ ikincisi ‘Kaçak yapılaşma’. Bu problem Sarıyer’ in yüzde 60 yüzde 70’ini kapsıyor. İki kavramı biz hep karıştırıyoruz. Gecekondu herhangi bir vatandaş tarafından tapu ve arsaya sahip olunmadan yapılan binadır. İmar planına aykırı şekilde bina yapılmasıdır. Bunların ikisini topladığınız zamanda Sarıyer’ in yüzde 60-70’ ini kapsamaktadır. Bu en önemli sıkıntıdır. Bu durumu yasal hale getirmek gereklidir” ifadelerini kullandı.

“Ciddi anlamda trafikte de bir rahatlama olacak”


Sarıyer hakkında genel değerlendirmelerde bulunan Kaymakam Bilgin, “47 km kıyımız var. FSM Köprüsü’nden Kısırkaya’ ya kadar buraların sorumluluğu bizde. 175 kilometrekare sınırımız var. Yüz ölçümü bakımından Beykoz ve Çatalca’dan sonra en büyük ilçelerden biriyiz, ama insan yoğunluğu olarak oralardan da büyüğüz. 340 bin kayıtlı nüfusumuz var. Maslak ve Ayazağa’nın bize katılmasıyla birlikte daha da artıyoruz. Geçen seneden bu seneye kadar 7 bin nüfus artışımız var.

“Köprünün açılmasını heyecanla bekliyoruz”


Ağustos sonu itibariyle 3.  Köprü’nün açılacağını belirten Kaymakam Bilgin, “3. Köprü açıldığında biz iki köprünün içinde bulunduğu bir ilçe olacağız. İBB tarafından Zekeriyaköy’e ikinci bir tünel de yapılacak. Ciddi anlamda trafikte de bir rahatlama olacak. İstanbul’ un ulaşım merkezlerinden biri olacağız. Metronun biraz daha uzaması lazım. Çayırbaşı Stadı’nın oraya kadar gelmesi planlanıyordu. Çayırbaşı’nın rakım olarak oldukça düşük bir seviyede olması bunu engelledi. Ancak çözülemeyecek bir şey değil” şeklinde konuştu.