İstanbul’daki sel felaketinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş için istifa çağrısı yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Nadir Ataman, belediyeciliğin ranta dayalı yapılmasının sonuçlarının yaşandığını kaydetti. Betonlaşma ile alt yapıdaki eksikliğin sonucu bu duruma gelindiğini aktaran Ataman, Topbaş’ı felaketin sorumlusu görerek istifaya davet etti.

Dün geceden beri yaşananların doğal afet olarak açıklanmasının doğru olmadığını savunan Ataman, şehrin 42 milyar doları bulan bütçesinin kötü kullanıldığını öne sürdü. Metro istasyonlarını suyun basmasının dünyada çok az örneğine rastlanılacak bir durum olduğunu söyleyen Topbaş, metrobüs yollarının kapandığını anımsattı. İBB içerisinde en fazla toplanan komisyonun imar ve bayındırlık olduğunu hatırlatan Ataman, her yerin betonlaştırılması, imara açılması ile şehrin sel altında kalması gerçeğiyle yüzleşildiğini belirtti. Yağan her yağmurda su basan yerlerin aynı olduğunu aktaran Ataman, bu sürenin 3-4 saati bulması halinde şehrin tamamen çökmüş olacağını iddia etti.

AĞIR ELEŞTİRİLER


Belediyeciliğin lale dikmekle olmayacağını anlatan Ataman, “Kadir Topbaş, alt yapıyla ilgili olarak niçin bu durumda olunduğunu açıklamalı. Gökdelenlerin rantı için odaklanırsanız, böyle bir rezalet de tabi ki kaçınılmaz olur” ifadelerini kullandı.