CHP’de üst düzey görevlerde yer alan, deneyimli siyasetçi Recep Kabaoğlu, CHP’nin meclis üyesi adaylık sürecinde yanlış isimleri tercih ettiğini söyledi. AKP ile CHP arasında yaşanan siyasi gerginliğe de değinen Kabaoğlu, bu tür çekişmelerin halka yararı olmayacağını söyledi.


Sarıyer Belediyesi'nin ilk meclis üyelerinden ve yıllarca CHP de üst düzey görevlerde yer alan, deneyimli siyasetçi Recep Kabaoğlu, yerel siyaseti değerlendirdi.  Kabaoğlu, kendi deyimiyle siyasete babadan miras yoluyla başlıyor. Kabaoğlu’nun kendisi gibi ailesi de koyu bir sosyal demokrat kökenden geliyor.

Sarıyer’in tarihine tanıklık etmiş isim


İlk aktif siyaset deneyimini Rize CHP Gençlik Kollarında görev alarak başlayan Kabaoğlu, 1980 darbesiyle partisinin kapatılmasından sonra yıllarca cezaevinde kalıyor.  Daha sonraki dönemlerde SODEP çatısı altında siyasi yaşamını sürdüren Kabaoğlu, Sarıyer’in kuruluşuna da tanıklık eden isimlerden birisi. İstinye’de SODEP’in kuruculuğunu yapan Kabaoğlu, aynı zamanda Sarıyer Belediyesi’nin kuruluşuna da tanıklık ediyor. Kabaoğlu, aynı zamanda ilk belediye meclis üyesi olma özelliğini de taşımakta. Yıllarca genel merkez düzeyinde siyaset yapan Recep Kabaoğlu, siyasi deneyimi ışığında Sarıyer’in yerel siyaseti ve yerel yönetimlerin hizmetini gazetemize değerlendirdi.

“Belediye başarılı işlere imza atıyor”


2Başkan Şükür Genç ve ekibinin Sarıyer’e önemli hizmetlerde bulunduğunu ifade eden Kabaoğlu, “Ben Sarıyer’in eski halini de biliyorum. Alt yapımız yoktu, yol desen aynı durumda. Düğünün tek bir düğün salonu bile yoktu. Diğer partiler bunların hiçbir tanesi yapmadı. Diğer partilerde kendi yandaşların yedirmek anlayışı hakimdi. Özellikle AKP döneminde bu anlayış nedeniyle birçok insan mağdur oldu. AKP insanların evlerini yıkmak istedi. Belediyenin görevi insanlar yardımcı olmaktır. İste bunu sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışıyla göreve gelen CHP’li başkan ve ekibi yapıyor” dedi.

“Meclis Üyelerini halkın seçmesi lazım”


CHP’nin meclis üyesi adaylık sürecinde yanlış isimleri tercih ettiğini belirten Kabaoğlu, CHP ideolojisinden uzak olanların seçildiğini söyledi. CHP’nin başarı için her alanda parti kadrolarında yetişmiş kadroları görev alması gerektiğin altını çizen, Kabaoğlu, “CHP’nin ideolojisini bilmek gerekir, bu ideolojiden uzak olan insanların başarılı olması, hizmet üretmesi ve CHP’yi iktidar taşıması çok zor. Bu yüzden Belediye meclis üyelerinden başlayarak tüm kadroların bu temelde seçilmesi daha doğru olacaktır. Mesela Sarıyer’de CHP’li olmayan meclis üyeleri var. Meclis üyelerini halkın seçmesi lazım halkı seçsin halkın içinde sevilen sayılan hizmet yapabilecek kişilerden oluşsun. Bunlara dikkat edilirse başarı daha erken gelecektir” ifadelerini kullandı.

“Gerilimin halka yararı yok”


Sarıyer’de başta AKP ile CHP arasında yaşanan siyasi gerginliğine de değinen Kabaoğlu, bu tür çekişmelerin halka yararı olmayacağını söyledi.  Gerginliğin bir an önce son bulması gerektiğini belirten Kabaoğlu, “Bunlar hoş olmayan şeyler. Her dönemde yaşanan şeyler ama eskiden önemli günlerde aradaki mesafe kalkardı. Bunun nedeniyse ulusal siyasetin etkisidir. Yukarıda olmayınca yerelde de husumet olur. Başbakanın cumhurbaşkanın yaptığı keskin konuşmalar halkada yerele de yansıyor. Kesinlikle buna son verilmelidir. Bu durum gittikçe sertleşiyor” dedi.

Kabaoğlu, Sarıyer’in çevre düzenlemesine de dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek, özellikle sahillere yönelik yatırımların yapılmasının önemine değindi. Kabaoğlu, ayrıca Sarıyer’in imar açılma sürecinde doğanın zarar görmemesi için dikkatli olunması uyarısında da bulundu.