TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş tarafından Mart ve Eylül ayları arasını kapsayan konut piyasasına ilişkin rapor yayımlandı.

Bir Bakışta Markalı Konut Piyasası/ 6 Aylık Değerlendirme adını taşıyan rapor kapsamında, İstanbul’daki markalı konut projeleri incelendi. Bu projelere ilişkin çeşitli analizler gerçekleştirildi.  Geri dönüşe ilişkin sürelerin incelenmesiyle birlikte değerlerindeki değişimler de mercek altına alındı. Rapor kapsamında 2017’nin Mart ayının öncesinde bitirilen 50, Mart ve Eylül döneminde bitirilen 25 proje incelendi. İnşaatı süren 65 proje de dahil edildiğinde, toplam 140 markalı konut projesiyle ilgili sonuçlar rapora yansıdı.

İSTİNYE VE TARABYA DÜŞÜŞTE


Rapora göre, il genelindeki projelerin geri dönüş süreleri ortalama 24,7 yıl olarak belirlendi. Sarıyer özelinde ise Avrupa İstinye ve Tarabya bölgesinin Avrupa Yakası’nda geri dönüş süresinin en uzun olduğu yer olduğu ifade edildi. Bu süre kayıtlara 30.1 olarak geçti. Fiyatın en çok arttığı bölgeler araştırmasında da İstinye ve Tarabya bölgesinin düşüşte olduğu görüldü. Rapora göre, bu bölgedeki fiyatlar yüzde 2,3 oranında geriledi.