tekneTürkiye’ nin ekonomik gelişimine bağlı olarak tekne sahipliğinin ve Boğaz’ daki yer talebinin artırması İspark’ ı harekete geçirdi.  İstinye ve Tarabya’ da açtığı tekne parklara kapasitenin çok üstünde talep gelmesi üzerine İspark, hem yeni tekne parklar açacak hem de orta ve küçük boy tekneler için raf park sistemini Boğaz’da ilk kez hayata geçirecek. 

Yoğun talep üzerine harekete geçen İspark, 50 milyon liralık yatırımla Bebek' te 250, Beykoz' da 310, Kuruçeşme' de 85, Paşabahçe' de ise 165 olmak üzere toplam 810 tekne kapasiteli 'tekne park' yapımı için son aşamaya geldi. İspark ayrıca yer talebinin artması üzerine de orta ve küçük boy tekneler için raf park sistemini Boğaz' da ilk kez hayata geçirecek.


UCUZ VE GÜVENLİ


Ekonomik ve güvenli raf park sistemi ilk olarak Kuruçeşme' de 150 tekne kapasiteli olarak uygulanacak. Raf parkta, tekneler su yüzeyinde kalmadıkları için yıllık bakım masrafları da azalacak. İspark Genel Müdürü Mehmet Çevik, "Teknelerin kaldırıldığı raf park sistemi Avrupa ülkelerinde ABD ve Kanada'da kullanılıyor." dedi.