Sarıyer Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından Ayazağa Mahallesi için hazırlama aşaması tamamlanan 1/1000 ölçekli imar planı, Ayazağalıların katıldığı bir toplantıda anlatıldı. Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Ayazağa’da yaşayan vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.


Sarıyer Belediyesi’nin Mayıs ayı meclis toplantısında onaya sunulacak olan imar planı hakkında vatandaşın bilgilendirilmesi için düzenlenen toplantıların ilkinde konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, vatandaşın onayının olmadığı hiçbir evraka imza atmayacağının altını çizdi.

Genç: Yol bir tane, en doğrusunu yürümek zorundayız


şükrü gençHiçbir kimseyi ayırmaksızın, toplumun her türlü sorununu çözmek konusunda var olduğunu 2009 yılında göreve geldikleri ilk günden bu yana söylediğinin ifade eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Toplumun yarınını ilgilendiren ve hayati önem taşıyan, dönüşü olmayan konularla ilgili mutlaka halkı bilgilendiriyoruz ve bilgilendirmeye devam edeceğiz. Ortak bir çıkış yolu bulacağız. En doğrusu erişmek için uzmanların yaptığı çalışmaları göz önünde bulundurarak, karara bağlamadan biz size anlatacağız. Sizin onayınızı almadan hiçbir evrakı imzalamayacağım. Yol bir tane, en doğrusunu yürümek zorundayız. Çünkü bu yolun sonu çocuklarımızın yani toplumun geleceğine açılıyor. Bu yolu yanlış kurarsak, doğruyu çizmezsek, geleceğimiz çok ciddi sıkıntılar çekerler” dedi.

Atalay: Planlama ekibimizi Ayazağalılara yönlendirdik


sevgi2014 yerel seçimler sonrasında resmi olarak Sarıyer sınırlarına dahil edilen Ayazağa Mahallesi’nin imar planları ile ilgili geniş çaplı bir çalışma yaptıklarını belirten Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay, yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Ayazağa sınırlarımıza dahil edildiğinde 2014 yılının Eylül ayında beş binlik imar planları önümüze geldi. Üzerinde yaptığımız inceleme sonucunda bazı sıkıntılar gördük. Bunları dilekçe ile Büyükşehir’e ilettik. On maddeden oluşan itiraz dilekçemizi kabul edildikten sonra Ekim ayında revizyon yaparak onayladılar. Gönderilen planda birçok şeyi binlik planlarda çözmemizi istediler.  Ayazağa’da bina bina dolaştık. Yapım cinsi, kat adedi, kullanım amacının ne olduğuna dair araştırmalar yaptık. Yol kesitlerine baktık. Bütün çalışmalar sonucunda karşımıza 1/1000’lik çıktı. Parsel ölçeğinde tüm sorularınız için Mayıs ayının ilk haftasına kadar İmar Müdürlüğü ve Emlak İstimlak Müdürlüğü’nde görev yapan arkadaşlarımız sorularınızı yanıtlayacaklar. Planın bir kısmı teknik olarak bizde çözüldü. Bir kısmı da belediye meclisimizde çözülecek. Ondan sonra Büyükşehir Belediyesi ile yola çıkmış olacaksınız.”

ayazağalıSarıyer Belediyesi Yüksek Şehir Plancısı Edip Dinçay, beş bin ölçekli plana uygun olarak hazırlanan bin ölçekli uygulamalı imar planını sunum eşliğinde anlatmasının ardından, Ayazağalı vatandaşlar sorular sorarak gerekli bilgilere ulaştılar. Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay, Sarıyer Belediyesi’nin Ayazağa Ek Hizmet Binası’nda görevlendirilecek teknik ekibin Mayıs ayının ilk haftasına kadar Ayazağalı vatandaşların yeni imar planları ile ilgili sorularını yanıtlayacağını belirtti.

Ayazağa’yı kapsayan uygulamalı imar planının anlatıldığı toplantıya Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yanı sıra Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Başkan Yardımcıları Gökan Zeybek ve Sevgi Atalay, meclis üyeleri Nizamettin Günel, Oktay Aksu, Özkan Sucu, Hasan Karagöz ve Ayazağa Muhtarı Mustafa Kahraman katıldı.